Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.07.2018.
15:13
Vestionline, Sputnjik A

Kolektivnim centrima na Brezovici uključena struja​

Nakon više nedelja bez struje, kolektivnim centrima na Brezovici u opštini Štrpce danas je uključena struja, saopštio je ministar za povratak Dalibor Jevtić.

pixabay.com
 

Prema rečima ministra, nakon angažovanja Vlade Kosova, Ministarstva za zajednice i povratak, ministra Jevtića lično, direktora Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marka Đurića i gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića posle višenedeljnih sastanaka i razgovora kako prevazići ovaj problem, pronađeno je rešenje regulisanja duga kao preduslov za ponovno uključivanje struje objektima na Brezovici, u kojima borave interno raseljena lica.

- Javnost će u narednim danima biti upoznatima i sa ostalim detaljima. Ono što je najvažnije u ovom trenutku, jeste da je danas na veliki praznik i slavu Svetog Jovana, koja je i slava samog mesta Štrpce, ponovo uključena struja.

Znamo da je bilo puno dezinformacija oko samog problema nastalog u kolektivnim centrima na Brezovici.

U narednim danima tražiću od nadležnih, pre svih od Komesarijata za izbeglice Srbije, da svi oni kojima je stambeno pitanje rešeno, a još uvek koriste usluge kolektivnih centara na Brezovici, napuste kolektivne centre, jer nemaju razlog da u njima ostanu i sa druge strane sve ostale korisnike kolektivnog centra svojim neodgovornim ponašanjem dovode u situaciju koja je bila i te kako teška, a nama vezuju ruke da problem rešavamo - kaže Jevtić.

On dodaje da će stanovi za sve interno raseljene porodice, koje borave u kolektivnim smeštajima na Brezovici, biti završeni do kraja godine i na taj način im se dugoročno reši pitanje smeštaja.

- Onima koji su svu ovu muku i ceo problem koristili u političke svrhe, želim da poručim da treba da ih bude sramota i stid što svaki problem koji, uzgred budi rečeno, oni čak i ne poznaju, niti mogu da reše, koriste zarad napada na one koji se jedino zalažu i rade da probleme Srba na Kosovu rešavaju.

Dok smo mi radili na rešavanju ovog problema u okolnostima koje su nimalo lake i komplikovane, drugi su sedeli u foteljama i valjda uz koju kaficu sa kašičicom u ustima busali se u ’patriotske grudi‘ pljuvajući i napadajući one koji su danas upravo problem i rešili - rekao je Dalibor Jevtić u izjavi za medije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online