Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.12.2018.
04:00
N. Popović - Vesti A

Lopovima 25 godina robije

Trojica državljana Srbije i jedan državljaninu Crne Gore, stari između 33 i 38 godina, pred sudom u nemačkom gradu Gisenu su osuđeni na ukupno 25 godina zatvora zbog pokušaja pljačke juvelirnice Goldman u centru ovog grada u Hesenu.

EPA/RONALD WITTEK
Foto: Arhiva

Najstrožu kaznu od sedam godina robije dobio je Srbin (38), dok su njegovi saučesnici dobili po šest godina zatvora.

- Sud je uzeo u obzir činjenicu da je pljačka juvelirnice ostala samo na pokušaju, pričinjena je pri tom minimalna materijalna šteta, a razbojnici, kada im je poduhvat pošao po zlu, nisu upotrebili oružje. Prema optužnici, maskirana trojka je 29. juna ove godine, preteći oružjem od zaposlenih zatražila da im predaju novac i dragocenosti iz vitrina. U torbe su spakovali dragocenosti u vrednosti oko 100.000 evra, ali su prodavci i kupci uspeli da iskoriste njihovu nesmotrenst i pobegnu iz radnje, a onda naprave i hrabar potez - spolja su blokirali ulazna vrata. Tako su pljačkaši ostali zarobljeni u juvelirnici, te mirno sačekali dolazak policije koja ih je uhapsila - prenose detalje iz sudnice nemački mediji.

Na suđenju se saznalo da se ne radi o prevejanim kriminalcima, te da je samo najstariji osuđivan u Srbiji i Nemačkoj. Ispostavilo se da su ovi mladići živeli u Beogradu, gde su studirali i radili. Jedan od njih je u Srbiji imao plantažu za uzgoj ruža, a pre toga se profesionalno bavio tenisom, te je kao veliki talenat jedno vreme trenirao u kampu čuvenog trenera Nika Boletierija, ali je zbog povrede morao odustati od profesionalne karijere.

Kao motiv za pljačku, Cronogorac (33), električar i konobar po zanimanju, ispričao je da je zavisan od kockanja, te je bio dužan 20.000 evra. I njegovi saučesnici su takođe imali slične probleme i kako su naveli "poverioce iz beogradskog kriminalnog miljea za vratom koje im dugove ne bi tek tako oprostili". I onda su došli na "brilijantnu" ideju da pljačkom reše finansijske brige.

Oružjem da zastraše?

Ovi nespretni kriminalci su u maju doputovali autobusom u Frankfurt na Majni gde im je posrednik stavio svoj stan na rapolaganje. Tri puta su putovali u Gisen da bi se upoznali s juvelirnicom koju su nameravali da opljačkaju. Za 450 evra nabavili su oružje za koje su se, navodno, odmah dogovorili da će biti samo sredstvo da zastraše radnike i kupce. Kao vozača vozila kojim su nemaravali da pobegnu za mesta pljaček angažovali su jednog Srbina koji živi u Nemačkoj i koji je za tu uslugu trebalo da zaradi samo 1.000 evra.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online