Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.04.2019.
12:50
n1 A

Sindikat RTS-a: Vučić uvredio sve zaposlene na javnom servisu

Sindikat Nezavisnost Radio-televizije Srbije upozorio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kao građanin može da ima loše mišljenje o toj medijskoj kući, ali da ne može da se meša u stvari koje ne pripadaju njegovim nadležnostima i da zaposlene u javnom medijskom servisu omalovažava.

M. Karović
Zgrada RTS-a

Taj sindikat je u otvorenom pismu Vučiću naveo da je on čitav kolektiv RTS, koji ima 2.700 zaposlenih, uvredio kada je u obilasku gradilišta Kliničkog centra Srbije kazao da o RTS-u misli "sigurno mnogo lošije nego opozcija" i dodao da se rukovodstvo javnog medijskog servisa menja samo po zakonu.

"Gospodine predsedniče, ako Vama ne odgovara trenutna politika Informativnog programa naše kuće, i ako u njegovom programu smatrate da još niste dovoljno zastupljeni, i da takva uredjivačka politika ide na štetu informisanosti gradjana Srbije koji bi trebalo da o Vašim aktivnostima znaju još više i još podrobnije nego što sada saznaju putem javnog servisa, to nikako ne znači ni da Informativni program već odavno nije prešao granicu dobrog ukusa u plasiranju vesti o Vama", piše u pismu.

Navodi se da zaposleni u RTS-u, uključujući u Naučno-obrazovnom, Kulturno-umetničkom i Zabavnom programu, rade u uslovima "programske i profesionalne pa i etičke opstrukcije Informativnog programa" i da nisu zaslužili da ih Vučić vređa svojim ocenama.

"Zaposleni RTS-a u navedenim programima koji prave ubedljivu većinu programskog sadržaja naše kuće, doprineli su tokom proteklih decenija, i onda kad je tokom '90-tih ova kuća delovanjem Informativnog programa bila uništena, koliko-toliko spasavanju obraza i časti profesije i same kuće", piše u pismu Vučiću.

U pismu se navodi da Sindikat Nezavisnost neće dozvoliti da Vučić "nipodaštava njihov rad i dostojanstvo".

"Radeći za male plate koje ste Vi Vašim nezakonitim uredbama još smanjili, o čemu se na ovdašnjim sudovima vodi 70-ak parnica, zaposleni navedena tri programa uspevaju da, za nadolazeća vremena, održe klicu elementarnog profesionalizma", navodi se u pismu Vučiću.

Dodaje se da kada u Srbiji bude nastupila vladavina prava i kada medijski zakoni budu poštovani, "taj bi profesionalizam tu kuću uveo napokon u civilizovan period istorije, na dobrobit svih njenih gradjana, a ne samo pripadnika i simpatizera vladajuće stranke".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online