Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 11.11.2011.
16:45

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Otkrivena spomen ploča Nikoli Tesli u Pragu

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković i češki poslanik Vitjezlav Jandako otkrili su spomen ploču našem slavnom naučniku Nikoli Tesli u Pragu. Spomen ploča se nalazi na ulazu zgrade u kojoj je Tesla stanovao tokom svog boravka u češkoj prestonici, a poslanik Jandak je dok je bio ministar kulture podržao ovaj projekat.

Svaki grad kojim je Tesla hodao ponosan na njega

"Lik Nikole Tesle i grandiozan značaj njegovog dela i danas izazivaju osećanje divljenja i poštovanja. Cilj nam je da osvetlimo sve pojedinosti i otrgnemo od zaborava činjenice koju su obeležile životni put naučnika koji je dao epohalni doprinos u razvoju moderne nauke", istakao je ministar Srećković.

On je dodao da je Ministarstvo dijaspore prošle godine ustanovilo Nacionalna priznanja i da nagrada koja se dodeljuje za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge postignute u oblasti nauke i pronalazaštva, nosi ime Nikola Tesla.

Ministar je napomenuo da danas, prema zvaničnim podacima, u Češkoj živi više od 3.500 Srba.

"Ponosan sam na činjenicu da u prijateljskoj Češkoj boravi i radi veliki broj predstavnika intelektulne dijaspore sa vrhunskim karijerama, akademskih građana koji su istovremeno lideri u svojim oblastima", rekao je Srećković.

"Srpsko udruženje Sveti Sava" organizovalo je od 9. do 11. novembra manifestaciju Dani srpske kulture u Pragu, pod pokroviteljstvom predsednika Senata Parlamenta Češke Republike Milana Štjeha.

Četvrtak 17.11.2011. 05:13
Dragi moj TESLA Nisam ti se obratio sa dragi nas TESLA [a trebalo je tako] vac sam ti se obratio sa dragi moj TESLA,bez namere bilo kakvog svojatanja,niti nekog licnog HVALOSPEVA koliko sam ja "JA". Dragi NIKOLA, ovih dana licno u tvoju cast u PRAGU su CESI i SRBI postavili spomen plocu, na veliko secnje i postovanje prema tebi kao velikom GENIJU moderne nauke. CEO SVET i mi znamo da si ti rodjen u Austro-Ugarskoj i da si potomak iz ugledne Pravoslavne-Svetosavske-popovske porodice. Od ove recenice mnogim Srbima koji su"demokrate" ledi se krv od mrznje prema rodoljubima. U nekim anketama po Hrvatskoj "oni" te svojataju kao da si-- nedaj BOZE -katolik. Dalje>>>>>
Četvrtak 17.11.2011. 15:17
Dragi Tesla Tuzan sam zbog situacije u kojoj se nasao celi Srpski naod! Nema vise Krajine, Korduna,Banije i Like gde su nekada ziveli Tvoji i Nasi Srbi! Nema vise tvoga zavicaja onakvog kakav je bio u veme tvoga detinjstva, kada si mastao da nesto Veliko ucinis ovoj Planeti. Krvati su tvoju spomen bistu sutnuli u neku memli podrumcinu i cekaju, kazu:"Nekakvu dozvolu"! Krvati su pomeli celu Krvatsku od Srba.Ostvario se veliki san Pavelicu,Stepincu, t.i.t.u, Bakaricu, Tudjmanu i bradatom Mesicu. Usli smo u krizu koju svet nije upamtio-oteli su Kosovo i Metohiju. NATO nas je bombardavao 3 meseca i sada imaju svoje baze u Urosevcu. Belosvetska bagra uz blagoslov partizana rusi sve! DUKI 59
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online