Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 03.10.2012.
06:04
Beta A

Savet Evrope: Rusiji treba demokratija

Parlamentarna skupština Saveta Evrope pozvala je ruskog predsednika Vladimira Putina da "demokratizuje sistem" u Rusiji, objavljeno je na sajtu PS SE.

Poruka za predsednika Vladimira Putina da demokratizuje sistem u Rusiji
 

U rezoluciji, zasnovanoj na izveštaju dva poslanika, Skupština je navela da se Rusija nalazi "u jedinstvenom trenutku" u svojoj kratkoj istoriji demokratskog razvoja i potrebne su joj konkretne reforme da bi ostvarila potencijal za promene, koji je stvoren nedavnim događajima, kao što je buđenje civilnog društva i volja vlasti da čuju pozive za reforme.
 

PS SE navodi u prvom izveštaju o monitoringu Rusije u poslednjih sedam godina da brojni zakoni, predstavljeni od decembra 2011, uključujući i amandmane na zakon o političkim partijama i promene u izbornom zakonu, predstavljaju "pozitivne korake" i ilustruju volju za liberalizaciju sistema, kako bi bio inkluzivniji.

S druge strane, ukazuje Skupština, neke mere i odluke donesene ove godine "bude ozbiljnu zabrinutost", posebno zakon kojim je kleveta proglašena krivičnim delom, kao i oni koji se tiču interneta i nevladinih organizacija.

To sve, prema rečima poslanika Saveta Evrope, "ilustruje u punoj meri protivrečnosti političke situacije u Rusiji i dovodi u pitanje prave namere vlasti". PS SE je pozvala Rusiju da se uzdrži od preteranih pritisaka i zastrašivanja opozicije i nevladinih organizacija.

Poslanici Saveta Evrope, takođe su pozvali na oslobađanje članica pank grupe Pusi Rajot, koje su osuđene na dve godine zatvora zbog izvođenja pank molitve u crkvi Hrista spasitelja u Moskvi, u kojoj su Bogorodicu pozvale da oslobodi Rusiju od Putina.

Skupština SE je tražila od ruskih vlasti da preduzmu seriju specifičnih mera za poboljšanje višepartijskog sistema, vladavine prava, zaštite ljudskih prava i ostale obaveze.

Rusija je jedna od deset zemalja članica Saveta Evrope koja je u proceduri monitoringa, u kome se procenjuje koliko daleko je zemlja odmakla u poštovanju obaveza prema SE. Ovo je treći monitoring izveštaj PS SE, otkako se 1996. Rusija priključila toj organizaciji.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.10.2012. 07:06
-Poslanici Saveta Evrope, takođe su pozvali na oslobađanje članica pank grupe Pusi Rajot, - Skupština SE je tražila od ruskih vlasti da preduzmu seriju specifičnih mera za poboljšanje višepartijskog sistema, vladavine prava, zaštite ljudskih prava i ostale obaveze. -------------------------------------- Прича се по граду да се Путин сасрао к`о грлица од грмљавине моћног савета европе и да ће колк`о с`недеље безусловно да испуни све њихове захтеве. Не само да ће да ослободи три наказе из Побеснелих Минџи, него ће да истопи све тенкове и нуклеарни арсенал у неком руском Сартиду... Све на захтев "савета европе". Их...
Sreda 03.10.2012. 07:13
Taj predlog Savjeta Evrope gospodin Putin će proslediti u centar za reciklažu,da od tog papira naprave evropski brisoguz,pa da Rusi vide da li se tim papirom lakše briše bulja.
Sreda 03.10.2012. 08:46
HE HE, OVO MI JE OSVJEZILO JUTRO, MORA DA CE MI BITI USPJESAN DAN !!! ODAVNO NISAM CUO BOLJI VIC ! OVI SU SE STVARNO UMISLILI, NAVIKLI SE NA MALTRETIRANJE SRBIJE, PA SADA KO DA POKUSAJU I SA RUSIMA ! KO ZNA, MOZDA CE I KINEZIMA NESTO DA ZAMJERE !!!??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online