Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 29.08.2013.
06:01
Beta A

"Moramo da kaznimo sirijski režim"

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je u razgovoru s britanskim kolegom Dejvidom Kameronom da ima dovoljno dokaza o upotrebi hemijskog oružja u Siriji i da sirijski režim ne sme da bude "nekažnjen".

Imamo dovoljno dokaza o upotrebi hemijskog oružja u Siriji: Angela Merkel
 


 

"Kancelarka Merkel je ponovo telefonom razgovarala sa britanskim premijerom o situaciji u Siriji. Dvoje zvaničnika složili su se da je upotreba otrovnog gasa nad sirijskim civilima dovoljno potkrepljena", navodi se u sapoštenju iz kancelarije Merkelove.

"Napad otrovnim gasom je prekretnica u unutrašnjem konfliktu koji dugo traje. Sirijski režim ne sme da se nada da će nastaviti nekažnjeno tako da vodi rat u suprotnosti sa međunarodnim pravom. Zato kancelarka, kao i premijer (Kameron), misli da je međunarodna reakcija neizbežna", precizirano je.

Kancelarka je pozdravila i britansku inicijativu u Savetu bezbednosti UN za razmatranje predloga rezolucije o intervenciji u Siriji.

"Dvoje zvaničnika nadaju se da nijedna članica SB UN neće zatvoriti oči pred tim zločinom protiv čovečnosti i da će adekvatne mere biti dogovorene", zaključuje se u saopštenju iz Berlina.

Hejg: Da ratujemo, bez ozbira šta kaže UN

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg je izjavio da "nije verovatno" da će nacrt rezolucije o Siriji biti usvojen u Savetu bezbednosti UN, ali i ponovio da uprkos tome treba reagovati na "zločin protiv čovečnosti" počinjen u toj zemlji.

"Očekujem da će u Njujorku biti razgovora i narednih dana, pokrenuli smo te razgovore o rezoluciji jer bi najbolje bilo da UN budu ujedinjene, iako se to čini malo verovatnim, imajući u vidu veta koja su Kina i Rusija ulagale u prošlosti, ali moramo da probamo", rekao je Hejg novinarima.

"Jasno nam je da iako ne bude dogovora u UN, mi i dalje imamo odgovornost, mi i druge zemlje", rekao je britanski ministar.

Hejg je ocenio da je ovo prvi put "u 21. veku da se vodi hemijski rat i da to mora da bude neprihvatljivo".

"Moramo da se suprostavimo nečemu što je ratni zločin, zločin protiv čovečnosti", dodao je on.

Britanski ministar još u ponedeljak je rekao da bi bilo "moguće" odgovoriti na upotrebu hemijskog oružja u Siriji "bez potpunog jedinstva Saveta bezbednosti UN".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.08.2013. 06:10
A kada ce se kazniti americki i evropski rezimi????
Četvrtak 29.08.2013. 06:52
Usiljena Amerika i agresivna Engleska. Oce li im napokaon neko stati na put?. Gde su se pojavili sejali su krv.
Četvrtak 29.08.2013. 09:54
Ko priča o medjunarodnom pravu.....Bože sačuvaj !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online