Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 18.01.2015.
14:48
Blic A

Ponosni tata Amerikanac: Moj sin je ubio 255 ljudi

Vejn Kajl, otac Krisa Kajla po čijem liku je snimljen film "Američki snajperista" koji ima šest nominacija za Oskara, ispričao je "Foks njuz" priču o najsmrtonosnijem snajperisti u istoriji vojske SAD. Mlađeg Kajla je u februaru 2013. ubio drugu ratni veteran u streljani u Teksasu.

Reuters
Kris Kajl je među Iračanima bio poznat kao "Đavo iz Ramadija"
 

Kris Kajl je između 2003. i 2008. četiri puta boravio u Iraku i za to vreme ubio 255 pobunjenika svojom snajperskom puškom. Pentagon je potvrdio 160, dok je ostalima podatke imao sam Kajl.

- Broj života koje je spasao veći je od broja života koje je oduzeo - tvrdi Kajlov otac.

On je u programu "Heniti" naveo i da je reditelju Klintu Istvudu i glumcu Bredliju Kuperu koji je glumio njegovog sina zapretio da će im se osvetiti ukoliko holivudski film bude narušio herojsku reputaciju mlađeg Kajla.

I Istvud i Kuper su uverili Vejna da u filmu neće biti ničega što bi bilo neprijatno porodici Kajl.

- Pogledali su me u oči i rekli da će poštovati sećanje na mog sina. To je za mene bilo dovoljno. I gospodin Istvud i gospodin Kuper su ljudi kojima mogu da verujem. Bili su otvoreni i nisu želeli ništa da kriju - rekao je 65-godišnji Kajl.

Njemu se dopalo to što je Istvud (84) došao lično u Hamilton u Teksasu da bi video mišljenje oca snajperiste o filmu.

U drugom intervjuu za "Dejli mejl" je stariji Kajl rekao da je znao šta Holivud može sve da uradi.

- Znao sam kako menjaju stvari. Rekao sam gospodinu Istvudu da nisam srećan što snimaju film o mom sinu, ali su oni imali puno poštovanja i rekli mi da će ispričati istinu - rekao je otac.

Kris Kajl, pripadnik specijalnih jedinica mornaričkih Foka, stradao je u 38. godini ne na iračkom ratištu, već kod kuće u Teksasu. Njega je ubio drugi povratnik iz rata koji se sada brani time što je bio pod uticajem posttraumatskog stresa.

O ubistvu će ići poseban tekst na kraju filma, iako se ono desilo nakon što su otkupljena prava na snimanje filma po knjizi, a sam proces snimanja počeo posle zločina.

Kajl je bio toliko smrtonosan po iračke pobunjenike da su ga zvali "Đavo iz Ramadija" i za njegovom glavom je bila raspisana poternica na 80.000 dolara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.01.2015. 14:55
Који идиот!Чиме се Он поноси?Убијао је људе у њиховој држави.Зато сада и немаш сина.Има Бога!!!!!
Nedelja 18.01.2015. 16:18
Nigde ne pise koliko je od tih zrtava iz snajpera bilo neduzno ili mozda greskom!Ali mi znamo dobro da je u tom broju bilo i nevinih...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online