Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 24.11.2015.
14:10 >> 16:29h
Agencije, Vestionline A

Putin: Zabili su nam nož u leđa saučesnici terorista!

Povodom obaranja ruskog aviona Su-24 od strane turskih snaga, oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin. Naglasio je da ruski Su-24 ni na jedan način nije ugrožavao Tursku, te da će obaranje aviona izazvati velike promene u odnosima dve države.

- Obaranje našeg aviona je zabadanje noža u leđa od strane saučesnika terorista - jasno je rekao glavnokomandujući Vojske Rusije. 

- Avion je bio u operaciji protiv Islamske države i nalazio na teritoriji Sirije, na udaljenosti od četiri kilometra od turske granice. Ruski piloti i avion nisu bili pretnja Turskoj. Ovaj događaj će prouzrokovati ozbiljne posledice u odnosima Rusije i Turske. Umesto da je Ankara ostvarila momentalni kontakt sa nama, sve što znamo je da je obavestila svoje NATO saveznike - rekao je Putin i naglasio da je ruski avion oborio turski lovac F-16 raketom "vazduh-vazduh".

Kako prenosi Rojters, Putin je rekao da se Turska ponaša kao da je Rusija sama oborila sopstveni avion.

Sledi diplomatski vatromet

Tursko obaranje ruskog vojnog aviona u blizini granice sa Sirijom jeste vrsta incidenta od kakve su mnogi strepeli otkako je Rusija otpočela vazdušne operacije u Siriji, te se sada može očekivati pravi "diplomatski vatromet", upozorava Bi-Bi-Si.

Podsetio je da se Rusija odnosila prema Turskoj "ne samo kao prema susedu, već kao prema prijateljskoj državi".

- Ne znam kome je ovo trebalo, nama nije - dodao je ruski predsednik.

Naglasio je da velike količine nafte od pobunjenika u Siriji idu u Tursku.

Ovo je prvi put da je jedna članica NATO od 50-tih godina prošlog veka oborila ruski ili sovjetski avion, navodi Rojters. Ovaj incident se dogodio svega mesec dana nakon što je turski avion oborio bespilotnu letelicu koja je povredila vazdušni prostor Turske pri preletu iz Sirije. 

Saopšteno je da dron pripada ruskoj vojsci, ali je ona uzvratila rečima da su sve njene letelice bezbedno vraćene u vazdušnu bazu. 

POVEZANE VESTI

Utorak 24.11.2015. 15:01
Zabili su vam nož u leđa....., pa samo su to i čekali, iako sve znaš, znaj da vas mrze iz dna duše, isto kao i nas Srbe !
Utorak 24.11.2015. 15:38
Знамо шта сад следи. У Турској ће почети рат између Курда и Турака, Русо ће да наоружају Курде и гледати како Турска тоне у хаос. Добро по нас јер неће моћи да потпомажу потурице у србској Херцег-Босни.
Utorak 24.11.2015. 15:33
Sve ima svoju cenu . Verujem da ce im Putin ispostaviti racun sa svim zateznim kamatama .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online