Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.12.2015.
19:30
telegraf.rs A

Krestov 2 - Putinov gulag sa pet zvezdica!

Krestov-2 je luksuzni zatvor od 5 zvezdica koji se nalazi u rodnom gradu ruskog predsednika Vladimira Putina u Sankt Peterburgu. Ovaj objekat je opremljen najboljom opremom kako bi 4.000 zatvorenika, koliki je njegov kapacitet, imali odgovarajući ugođaj prilikom odsluženja zatvorske kazne.

capitalbay.news
Robijanje u luksuzu

U celom objektu postoji podno grejanje, sobe za rekreaciju, zatvorenici čak ne moraju ni pešice da idu sa jednog kraja zatvora na drugi, već pokretnim stepenicama.

Inače, u ovom zatvoru su se u doba Sovjetskog Saveza nalazili politički zatvorenici.

Iz ovog zatvora je nemoguće pobeći, a umesto osmatračnice i naoružanih čuvara, bezbednost objekta obezbeđuju elektronski senzori na zidovima i u podu.

- Ovo je najmoderniji zatvor u Rusiji i najveći u Evropi. Svaki zatvorenik ima svojih sedam kvadrata kako propisuje evropski standard - rekao je Genadi Korienko, načelnik zatvorske službe u Rusiji.

trinixy.ru
Ugodnije nego u hotelu

Putin je pre devet godina najavio da će ovaj zatvor biti pogodan i za majke ili očeve sa malom decom, koji će imati zasebne prostorije.

Unutar ovog zatvorskog kompleksa će se nalaziti i pravoslavna crkva, bolnica, koncertna dvorana, pa čak i muzej. Objekat će biti podeljen na dve klase, a zatvorenici koji brinu o kompleksu - “domaćini/domaćice” - će, ukoliko budi dobri radnici, biti unapređeni i premešteni u bolju klasu.

Prvi zatvorenici se očekuju 2016. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 11.12.2015. 20:15
Mladi delikvent prvi put u zatvoru. Upadne on u ćeliju sa ogromnim tipom, koji mu se obrati: Sad' ćemo da se igramo tate i mame! Biraj šta hoćeš da budeš? Ovaj razmisli pa kaže:Tata! Dobro! Sada ćes malo da popuušiš maami!............ Narkooman i peeder u zatvorskoj ćeliji. Stražaru ispadnu ključevi i krene peeder rukom da ih dohvati. Otpadne mu ruka, krene drugom, otpadne mu i druga, krene nogom, otpadne mu noga, krene drugom nogom, otpadne i ona. Na to će narkooman: Brate, ti još malo pa izadje................... Zaustavi policajac vozača koji je vozio oko 200 na sat kroz naseljeno mesto. - Mogu da objasnim – počne vozač. - Bolje ćuti – reče policajac. Prvo se lepo ohladi malo u ćuzi, pa onda objašnjavaj komandiru. - Ali, molim vas – počne vozač ponovo. Samo da vam kažem… - Tišina! – drekne policajac. Polazi sa mnom! Nakon dva sata u zatvoru, policajac priđe zatvoreniku: - Možda ćeš imati sreće. Našli smo komandira na venčanju svoje ćerke, pa je verovatno dobre volje. - Ne verujem – reče vozač. - Ja sam mladoženja................... Došao upravnik zatvora i pita crnogorca: - “Zašto ne ustaneš kada ulazim?” A crnogorac će na to: - “Meni su rekli da moram odležati dvije godine.”....................... Zaglavile crnka i plavuša u zatvor , dozvole im da ponesu po nešto da mogu da se zanimaju : CRNKA: – Ja sam ponela karte .. za pasijans, da pravim kulu od karata.. proći će brže vreme PLAVUŠA – Ja sam ponela kutiju tampona . CRNKA: Pa šta možeš da radiš sa tamponima PLAVUŠA: – Kako šta ? .. pa evo piše na kutiji .... da ronim, da vozim bicikl, da džogiram .............. Upravnik zatvora prilazi zatvoreniku osudjenom na električnu stolicu. - "Imate li posljednju želju?", upita ga. - "Da, držite me, molim vas, za ruku.".............. Pobegao lik iz zatvora nakon 15 godina teške robije. Beži on tako, sve u onom robijaškom odelu i uleti kod jednog mladog bračnog para u kuću. Savlada muža i veže ga za sto, a zenu veže za krevet. Muž gleda kako robijaš skoči na njegovu ženu, poljubi je u uvo, zatim malo zastane i ode u WC. Muž iskoristi ovu šansu da šapne zeni: -Hej, ovaj manijak je izgleda pobegao iz zatvora nakon duže robije, vidiš ga kako je obučen! On nije imao ženu već godinama, i sada će da te siluje. Draga, poslušaj me, molim te: dopusti mu da ti radi šta god hoće, ne opiri se mnogo i pravi se da uživaš. On će biti zadovoljen i onda će da ode, pa neće da povredi ni tebe i mene. Budi hrabra. Volim te! Žena mu odgovori: -Dragi, kao prvo - uopšte mi nije ljubiio uvo, nego mi je šaptao na uvo. Rekao mi je da je peeder i pitao me gde je vazelin. Rekla sam mu da je u kupatilu. Budi hrabar. Volim te!............... Zašto plavuša sakuplja prazne flaše u zatvoru? Zato što je čula da ne pustaju bez kaucije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online