Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.02.2017.
09:32
Vestionline A

Održati referendum o statusu Donbasa

Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič predložio je mere za rešavanje konflikta na istoku Ukrajine. U slučaju da Kijev ne realizuje Minski sporazum on je preporučio da se održi referendum o statusu Donbasa.

Reuters
Ima rešenje za istok Ukrajine koje se neće svideti Kijevu: Viktor Janukovič

- Uključiti u pregovore u okviru "normandijskog formata" predstavnike pobunjeničkih strana koji predstavljaju narod Donbasa, a u slučaju da aktuelne ukrajinske vlasti ne realizuju Minski sporazum, inicirati održavanje referenduma o statusu Donbasa - napisao je Janukovič u otvorenom pismu, upućenom liderima Poljske, Francuske i Nemačke, rukovodiocima javnih organizacija, predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Janukovič je predložio da se „inicira stvaranje specijalne komisije Saveta Evrope za održavanje monitoringa istrage zločina koji su izvršeni na Majdanu prema tački 4. Sporazuma o rešavanju političke krize u Ukrajini od 21. februara 2014. godine.

Osim toga, bivši predsednik Ukrajine je pozvao da se zatraži od ukrajinskih vlasti da se dozvoli predstavnicima specijalne komisije Saveta Evrope i predstavnicima sadašnje ukrajinske opozicije da prate proces istrage "zločina u Ukrajini od 2014. godine do danas“.

- Zatražiti od ukrajinskih vlasti da počnu stvarnu istragu ubistava i drugih teških zločina koje su izvršeni na Majdanu protiv policije koja je vršila svoje obaveze za održavanje javnog reda i zaštitu ustavnog uređenja Ukrajine - zaključio je bivši ukrajinski predsednik.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2017. 11:29
Председник Украјине Виктор Јанукович није желео своју Украјину у ЕУ и НАТО . није дозвољавао увоз ГМО хране у Украјини није дозвољавао Параду поноса у Украјини није дозвољавао да ММФ буде газда Украјинских плата и пензија и то се није свиђало Вашингтону и потплатили су Кличка и Порошенка да подигну револуцију против Јануковича .Сада је Украјина колонија Вашингтона .
Nedelja 26.02.2017. 21:47
„Treba uključiti u pregovore u okviru ’normandijskog formata‘ predstavnike pobunjeničkih strana koji predstavljaju narod Donbasa, a u slučaju da aktuelne ukrajinske vlasti ne realizuju Minski sporazum — treba inicirati održavanje referenduma o statusu Donbasa“, napisao je Janukovič u otvorenom pismu upućenom liderima Poljske, Francuske i Nemačke, rukovodiocima javnih organizacija, predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku SAD Donaldu Trampu.
Nedelja 26.02.2017. 21:47
Janukovič je predložio da se „inicira formiranje specijalne komisije Saveta Evrope za održavanje monitoringa istrage zločina koji su izvršeni na Majdanu prema Tački 4 Sporazuma o rešavanju političke krize u Ukrajini iz 21. februara 2014. godine. Osim toga, bivši predsednik Ukrajine je pozvao da se od ukrajinskih vlasti zatraži dozvola da predstavnici specijalne komisije Saveta Evrope i predstavnici sadašnje ukrajinske opozicije prate proces istrage „zločina u Ukrajini, od 2014. godine do danas“. „Neophodno je zatražiti od ukrajinskih vlasti da počnu stvarnu istragu ubistava i drugih teških zločina koji su izvršeni na Majdanu protiv policije koja je obavljala svoj posao održavanja javnog reda i zaštite ustavnog uređenja Ukrajine“, zaključio je bivši ukrajinski predsednik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online