Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 06.04.2014.
12:01
D. N. P. - Vesti A

Priština namerno destabilizuje Sever

Stevan Vulović, predsednik opštine Zubin Potok, navodi da još nema nikakvih informacija o tome dokle je stigla istraga u vezi sa nedavnim oružanim napadom na patrolu KPS-a kod sela Banje kada je ranjeno troje policajaca Srba, najteže Oliver Kuzmanović koji je jedva preživeo.

Foto: Ilustracija
 

- Ako je suditi po dosadašnjoj "efikasnosti" KPS-a i Euleksa ne verujem da će napadači ikada biti pronađeni, sumnjam da ih uopšte i traže i da za to u Prištini postoje znanje i dobra volja - ističe Vulović za "Vesti" i naglašava da sumnje potkrepljuje činjenicom da KPS i Euleks do sada nisu razrešili nijedan incident na severu Kosova, čak ni nekoliko teških ubistava i više desetina ranjavanja i podmetanja eksplozivnih nemara.


- U pitanju je nesposobnost, ali i želja Prištine da na severu stalno drži nestabilnu situaciju, da ovamo ubaci što više svojih specijalaca i da zbog nestabilnosti i nesigurnosti ode što više Srba - smatra Vulović.


Prema njegovom mišljenju postoji i dodatan razlog za stalne provokacije i pokušaje destabilizacije severa Kosova i opštine Zubin Potok.


- Posle potpisivanja Briselskog sporazuma u Evropi su se pojavile najave velikih ulaganja u sever Kosova i pokretanja nekoliko ovdašnjih giganata poput Trepče. I do nas su stigli planovi da se ovde gradi i ulaže, ali Prištini to ne odgovara, Tačiju ne odgovara da se poboljša situacija na Severu i da Srbi žive bolje, jer i Albanci preko Ibra žive loše, zato stalno provocira, nekada za to angažuje albanske, a nekada srpske policajce, niko neće da ulaže tamo gde je nestabilno - naglašava Vulović.

On podseća da za pet meseci u Zubinom Potoku nije zabeležen nijedan slučaj remećenja javnog reda i mira i da su prva remećenja stabilne situacije isprovocirali pripadnici Pogranične policije i drugih bezbednosnih struktura koje dolaze iz Prištine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.04.2014. 12:06
Поносна Србска раса ову неправду дуго гледат неће.......
Nedelja 06.04.2014. 14:23
Нема фрке за шиптаре,њима се са оваквом влашћу у Београду смеши сјајна будућност.Наш пицоусти прстоспојени диктатор ће у Бриселу да потпише све што му његови господари потуре под нос,да га потапшу по рамену-ето он је велилки европејац,и готова прича-ето ти независна Косова репубљик.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online