Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 04.03.2012.
18:52
Večernje novosti A

Zrenjaninka (90) hit na Fejsbuku

Izložba o zrenjaninskom rokenrolu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka u ovdašnjem Narodnom muzeju, pod nazivom “Od Tihuane do Tetka Ane“, izrodila se u prvorazrednu senzaciju. Među posetiocima našao se eksponat - Ana Vukotić, popularna Tetka Ana!

Ana Vukotić nosi jednu od svojih kreacija

Sugrađanima je poznata po izuzetno živopisnim i zanimljivim modnim kreacijama koje sama osmišljava i nosi. Ova žena vedrog duha i zavidne energije (iako ne krije da je ušla u devedesetu) poslužila je kao inspiracija za naziv benda “Tetka Ana“, koji je osnovan 1977. u gradu na Begeju i bio poznat širom Jugoslavije. Nešto pre toga, 1969, Anin sin Milan Vukotić Vuka, slikar, scenograf, reditelj, upravo po svojoj majci nazvao je disko-klub u Domu omladine, koji će ostati upamćen kao prva diskoteka u Zrenjaninu.


Ani Vukotić bilo je izuzetno drago što je posetila izložbu i imala priliku da se priseti vremena kada su njen sin i generacije tadašnjih mladića i devojaka ostavile neizbrisiv trag u kulturnom životu Zrenjanina. Milan Vukotić, tvorac poznatog beogradskog alternativnog “Teatra levo“ i autor kultne predstave za mlade “Rastibuđilizovane klajbezable“, posle rokerske karijere u rodnom gradu godinama je vodio dečji zabavni park u Austriji, gde je i umro.


Tetka Ana gotovo svakodnevno može da se sretne na zrenjaninskim ulicama gde pokazuje svoje neobične modele. Šije ih sama za sebe i lično promoviše već decenijama. Pojavljuje se u različitim kolekcijama prilagođenim vremenu i godišnjem dobu. Mada kaže da je svesna da je okruženje ne smatra kreativnom, već svi misle da s njom baš i nije sve u redu, sugrađani, naročito oni mlađi, izuzetno je cene, a turisti obavezno fotografišu.
 

Naučila kineski

Ceo radni vek Ana Vukotić bila je omiljeni profesor engleskog jezika (ćerka joj živi u Engleskoj). Još traju njen stvaralački nemir i kreativna upornost, a gotovo neverovatno zvuči da je u svojim poodmaklim godinama naučila kineski! I sada mnoge kineske trgovce u Zrenjaninu uči srpski.

Odnedavno kreacije Ane Vukotić mogu da se pronađu i na njenom profilu na Fejsbuku! Misli da oglašavanje preko ove svetski popularne društvene mreže nije zakasnilo. Naprotiv, dobila je šansu da svima pokaže rezultate svoje glavne preokupacije.


- Veoma je srećna što je dospela na Fejsbuk. Pozdravlja sve koji podržavaju njenu kolekciju. Velika je čast kada možete svakodnevno da razgovarate sa ovakvom osobom - ističe Milica Bošković, koja Ani pomaže u održavanju profila.


Posetioci Facebooka obožavaju legendarnu Zrenjaninku i njene kreacije. Ističu da je jedinstvena, divna dama - pleni izgledom, šarmom, idejama, kreacijima. Mirjani Veskov nije jasno kako to uspeva, ali poručuje: “Kad god se sretnem i pozdravim sa tetka Anom osećam se drukčije, divno“. Misli da Ana ima u sebi neku magiju i da bi trebalo da vodi televizijske emisije i širi taj svoj pozitivni duh. Vesna Ninić otkriva koliko se Ana raduje životu, ali i koliko voli da sugrađanima ulepšava dan prilikom svakog susreta i pozdravljanja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.03.2012. 20:21
Ah, pa ima i kod nas u Rumsterdamu slobodna dizajnerka, doduše, znatno mlađa, jedva prevalila 40-tu, čiji svakodnevni outfit odudara od okoline na jedan fin i prestižan način. Zove se Monja, i prošle godine je gostovala kod Mire Adanje Polak. Toliko je ekstravagantna da je se babe klanjaju, starije gospođe posmatraju sa podozrenjem, dok je intelektualci uvažavaju, vršnjakinje neskriveno obožavaju, a klinke koje su uspešno izbegle "grand" lobotomiju smatraju modnom ikonom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online