Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 09.08.2012.
15:30
mtsmondo A

Škotski naučnici: Čovek je genetska greška

Prema najnovijim istraživanjima škotskih naučnika, čovek je genetska greška!? Pre više od 500 miliona godina beskičmenjaci na dnu okeana preživeli su dva uzastopna udvajanja DNK – došlo je do "greške", koja je na kraju rezultirala evolucijom čoveka i mnogih drugih životinja.

Novo otkriće škotskih naučnika: Čovek je "genetska greška"
 

Iz zaključaka naučnika na osnovu istraživanja belančevine čoveka može se zaključiti da je organizam koji je doživio mutacije bio "kopljaš" i tako se došlo do određenja vremena pomenutih mutacija.

Izučavanje tog pitanja objašnjava pojavu i razvoj mnogih bolesti svojstvenih čoveku, a buduća istraživanja će pomoći u njihovom lečenju i predviđanju.

Naučnici su našli i odgovor biološke zagonetke zašto žene žive duže od muškaraca.

Stvar je u malim „energetskim paketima“ u ćelijama, koji obezbeđuju mutacije opasnije za muškarce nego za žene“, piše "Indipendent".

Žvaka loša za pamćenje

Naučnici sa Univerziteta u Kardifu, posle niza istraživanja, zaključili su da žvaka loše utiče na memoriju i navike pamćenja čoveka. Ona sprečava proces zapisa informacije u mozak.


Ljudi koji su žvakali žvaku teže su pamtili događaje, slova i brojeve u predloženom nizu.

Naučnici smatraju da pokreti kojim je propraćeno žvakanje smetaju mozgu da upamti seriju slova i brojeva.Istraživanje govori o tome da čovek teško rešava dva i više zadatka istovremeno.

Istraživanja su utvrdila da mutacije (veoma važnih za život) mitohondrija, koje odgovaraju za pretvaranje hrane u energiju, imaju tendenciju da nestanu ako predstavljaju opasnost za žene i tendenciju da se očuvaju ako predstavljaju opasnost za muškarce.

I sve to zato što proces prirodne selekcije igra ulogu samo kod žena, jer dete nasleđuje mitohondrije od majke.

Japanski biolog Jutaka Hanazono čvrsto je ubeđen da će u najskorije vreme biti rešen problem deficita donatorskih organa te da će ulogu donatora preuzeti klonirane ovce!?

U toku istraživanja, naučnik je u organizmu ovce "odgojio" organe za bolesne šimpanze, koji uspešno funkcionišu posle presađivanja.

Prema rečima japanskog naučnika, već za nekoliko godina od primata se može preći na ljude. A to znači da ovce mogu da postanu "živo skladište" za ljude kojima je potrebna trnasplantacija srca, bubrega kao i kože.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 17:03
Случајном грешком не може доћи до прогресивне еволуције. Та идеја је противна закону ентропије али противна и здравом разуму. Научници већ деценијама очајнички траже доказе којима би негирали постојање божанске промисли што је узалудан труд, а да не помињем да им то уопште и није посао.
Četvrtak 09.08.2012. 17:56
ma skotlandjani su najveca greska na zemaljskoj kugli naravno odma posle siptara
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online