Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.08.2013.
06:48
B. Grujić - Vesti A

Veridba na motoru

Način na koji je dvadesetčetvorogodišnji Nikola Čikara, student i vaterpolista iz Zrenjanina, zaprosio svoju godinu dana mlađu devojku, potpuno je neobičan i jedinstven, pa Ivana Mavrić nije mogla ništa drugo nego da izgovori sudbonosno "da".

 

Prosidba i veridba dogodile su se iznenada, na moto skupu Panonski vukovi u Zrenjaninu, kada je Nikoli iznenada došla ideja da na motoru zaprosi svoju buduću suprugu.
 

- Svirala je "Riblja čorba" koju inače oboje obožavamo, emocije su dostigle usijanje i meni je kao ludom vaterpolisti i zaljubljeniku u velike i snažne motore iznenada sinula ideja da Ivanu pitam hoće li se udati za mene - sa osmehom na licu priča Nikola.
 

Oduševljena devojka nije se snebivala.

- A šta sam drugo mogla, on je toliko divan, originalan i zabavan, svakog dana me iznenadi nekom svojom idejom, tako da me je ova baš onako izbacila iz ravnoteže. Pre tog pitanja zaustavio je motor i okrenuo se prema meni jer sam sedela iza njega. Samo na tren sam zastala i pogledala ga u oči. Shvatila sam da je ozbiljan i samo sam rekla "da" - nastavlja priču Ivana.


Nikola se izvinio svojoj devojci, što je ovog puta izostavio prsten. Ivana će ga dobiti uskoro i sa nestrpljenjem ga iščekuje.


 

- Oboje volimo iste stvari, uživamo u vožnji motorom i baš je nekako idilično i romantično što me je Nikola pitao da li hoću da se udam za njega, baš na motoru, dok smo se vozikali i pevušili hitove Bore Čorbe. I šta sam sam drugo i mogla da kažem osobi koja mi u potpunosti odgovara, sa kojom već nekoliko godina provodim po ceo dan. Malo me je posle uhvatila panika, šta ću i kako ću saopštiti roditeljima, jer ipak meni su samo 23 godine i njihova sam mezimica. Ali, nije bilo nikakvih problema, s obzirom na to da oni dobro znaju Nikolu i da su ga od početka našeg zabavljanja prihvatili kao člana naše porodice - priča Ivana, studentkinja koja preko leta radi na gradskom bazenu u Zrenjaninu.

- Ja igram vaterpolo u zrenjaninskom Proleteru i honorarno, kao i gotovo svi moji drugari iz ekipe, radim preko leta kao spasilac. Inače, i ja studiram na zrenjaninskom tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" i ostalo mi je još nekoliko ispita do diplome. Trenutno sam zaokupljen kupovinom vereničkog prstena, a Ivana mi je rekla da želi da to bude iznenađenje za nju, da veruje u moj ukus i da neće pomoći i učestvovati u izboru. Sad sam malo na mukama, ali rešiću i taj problem nekako - samouveren je Nikola.

Mladi i zaljubljeni, Ivana i Nikola leto provode svakodnevno pored vode, na otvorenom bazenu u Zrenjaninu, a zvanični čin uručenja prstena i klasične veridbe u prisustvu roditelja i prijatelja, planiraju za jesen, kada se završi sezona kupanja.
 

Diploma, pa svadba


- To je ono što ćemo sigurno uraditi, planiramo to zajednički, jer smo sada oboje zauzeti, a što se svadbe i venčanja tiče, ona je u planu tek nakon okončanja studija. Biće i to uskoro, najverovatnije sredinom naredne godine, tamo negde u maju ili junu - zajednički poručuju dvoje simpatičnih i zaljubljenih Zrenjaninaca.


Motorom u Grčku


Ivana i Nikola su prošlog leta njegovim motorom, istim onim crvenim na kojem je devojka isprošena, otputovali u Grčku.


- Naravno da ćemo i na medeni mesec otputovati motorom. Ove moćne mašine, njihov zvuk i brzina, naša su opsesija i nekako smisao naše veze i nadam se budućeg braka. Hoće li to biti ponovo Pefkohori ili neka druga evropska destinacija, ostaje da se vidi, ko zna šta Nikoli sve može da padne na pamet - uz smeh komentariše Ivana Mavrić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online