Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
29.03.2019.

Draško Darijević (43)

Draško Darijević (43), načelnik čačanske policije, kažnjen je sa 100.000 dinara zbog toga što policija nije pomogla izvršiteljima da uđu u posed Fabrike reznih alata u Čačku. U njegovu odbranu stala je javnost, radnici FRA, ali i lokalni odbor Srpske napredne stranke, koji je ocenio da je Darijević "na strani istine i pravde" i prozvao Privredni sud u Čačku zbog ove presude.

Borko Stefanović (44)

Lider Levice Srbije Borko Stefanović (44) propisno se obrukao kad se u Novoj Varoši, kako tvrdi odbor SNS-a u ovom gradu, građanima obraćao sa "Novopazarci". "Mučno je bilo slušati kako mu prisutni dobacuju i podsećaju ga da je u Novoj Varoši", poručili su naprednjaci koji dodaju da je on "tokom govora pred 80-ak ljudi više puta pozdravljao građane Novog Pazara i zahvaljivao im na prisustvu".

28.03.2019.

Jovica Nikolić (67)

Bivši železničar Jovica Nikolić (67), iz Lapova, piše neobične pesme u kojima svaka reč počinje istim slovom. Izdao je petu knjigu, ali nije uspeo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Ipak, ne odustaje. Napisao je i pesmu "Seks i grad na šumadijski način" i najavio da će napisati pesme na svih 30 slova azbuke. U potrazi za drevnim i zaboravljenim rečima nabavio je rečnike, leksikone i enciklopedije.
 

Dejan Stanojević (46)

Član Gradskog veća Vranja i izvršni direktor Zavoda za urbanizam, naprednjak Dejan Stanojević (46) osuđen je na dve godine zatvora zbog zloupotrebe položaja iz vremena kad je bio direktor Direkcije za izgradnju. On je bio optužen da je od 2006. do 2008. omogućio Preduzeću za puteve sticanje protivpravne koristi čiji se iznos ne navodi, a lokalni mediji veruju da je reč o sumi većoj od 12.000 evra.

27.03.2019.

Jaroslav Foldina (57)

Češki reditelj i veliki srpski prijatelj Jaroslav Foldina (57) nije propustio da u Pragu na ulici javno obeleži 20. godišnjicu od početka napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju. On je pred Pražanima govorio o uzrocima i posledicama rata i ukazao na žrtve koje je podneo naš narod. Foldina se aktivno i stalno zalaže da Češka Republika povuče priznanje Kosova.

Branislav Nedimović (42)

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović (42) ima razloga za brigu. Istraživanje organizacije Potrošač pokazalo je da su cene sezonskog povrća i do 33,7 odsto veće nego u istom periodu prošle godine. Pri tom, ukazuje se da su cene semena ostale iste kao lane te nisu mogle da utiču na vrednost povrća na pijacama. Zaključak je da su zasejane daleko manje površine.
 

26.03.2019.

Irena Trifunović (40)

Irena Trifunović (40), Opelova menadžerka za marketing i komunikacije prva je dobitnica nagrade za najboljeg PR menadžera u auto-industriji u Srbiji, saopštilo je predstavništvo ove kompanije. Nagradu je ustanovila Asocijacija automobilskih novinara Srbije i ove godine je prvi put dodedila, a devetočlani žiri je doneo odluku da je upravo menadžerka Opela imala najbolje ostvarenu komunikaciju sa novinarima.

Čedomir Jovanović (48)

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović (48) žestoko se obrušio na penzionisanog generala Sretu Malinovića čiji je govor na protestu u Beogradu ocenio kao "skandalozan" i "zloupotrebljen za nacionalističko ludilo". Jovanović je, inače, poznat po stavovima o krivici Beograda za sve ratove na Balkanu, uključujući i agresiju NATO i zagovornik je ulaska u Alijansu.

20.03.2019.

Miomir Kecmanović (20)

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović (20) ostvario je do sada najbolji plasman u karijeri, pošto se probio u top 100 igrača ATP liste. Zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale Indijan Velsa, napredovao je za 35 mesta i trenutno je 95. teniser sveta. Ispred njega su Laslo Đere na 31. mestu i Dušan Lajović na 44. poziciji.
Đoković je neprikosnoveno prvi sa 10.990 bodova.

Nikola Gruevski (49)

Bivši makedonski premijer i politički azilant u Mađarskoj Nikola Gruevski (49) iz Budimpešte je tražio da mu Apelacioni sud u Skoplju ukine meru pritvora, što je sud odbio. Ovo je navedeno u sedmom izveštaju Specijalnog tužilaštva u Makedoniji koji se objavljuje na svakih šest meseci. Pritvor za bivšeg premijera Gruevskog određen je u predmetima "TNT", "Traektorija" i "Nasilje u opštini Centar", a sudi mu se u odsustvu.
 

15.03.2019.

Tomislav Peternek (85)

Poznati fotograf Tomislav Peternek (85) poklonio je Muzeju savremene umetnosti u Beogradu svoja dela koja će biti predstavljena naredne godine. Muzej je prvo otkupio tri fotografije, a onda je Peternek rešio da ustupi seriju od 99 radova. - Ako su otkupili, to znači da će i da ih čuvaju. Zato sam poklonio ceo svoj životni opus koji je vredan čuvanja, od ranih radova, demonstracija 1968. godine, pa preko bombardovanja SRJ - kaže Peternek.

Jelena Milić (54)

Centar za evroatlantske studije NATO lobiste Jelene Milić (54) povodom 16. godišnjice atentata na Zorana Đinđića saopštio je da je "na njegovom putu svako ko je za miran i sveobuhvatni sporazum sa Kosovom i nastavak evropskih integracija". Takođe pozivom da se "zapadni i domaći akteri odrede prema delovanju sagovornika Kremlja koji demonstriraju u navodnom zahtevu za više demokratije i protive se sporazumu sa Kosovom".

13.03.2019.

Adam Zagajevski (74)

Adam Zagajevski (74), poljski pesnik svetskog glasa i profesor Univerziteta u Teksasu, dobro zna bivšu Jugoslaviju, ali u srcu nosi jedino Beograd.
- Srpska prestonica je za mene posebna vrsta iskustva. Svaki put su me impresionirali životnost kulturne scene i čitanja pred publikom. I u vreme rata objavljivale su se knjige uprkos svemu. Taj grad s ožiljcima ima egzistencijalnu potrebu za književnošću - rekao je Zagajevski u Podgorici.
 

Milivoje Katnić (62)

Glavni crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić (62) izjavio je da se neće povući s funkcije, uprkos građanima koji iz sedmice u sedmicu s trgova zahtevaju da podnese ostavku.
- Bolje da su pošli, ako imaju gde malo zemlje, da je obrađuju, sade luk ili nešto drugo, pošto je teška i mračna godina pred nama. Ne bih voleo da ovo neko shvati kao uvredu, već kao dobronameran savet jer i ja to radim - rekao je Katnić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online