Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
21.02.2019.

Miodrag Mihajlović (58)

Miodrag Mihajlović (58), iz Kuršumlije, počeo je pre godinu dana da naselje u kom živi čisti od plastičnog otpada, a nedavno je u tu akciju uključio i mališane!
- Odziv dece je bio neverovatan, naravno uz saglasnost roditelja. Moj cilj je da decu odvojim od kompjutera i mobilnih telefona, da više vremena provode napolju i da se bave sportom, a da bi ih nagradio za trud, u svom dvorištu sam im napravio golove za fudbal i kupio lopte.

Zoran Babić (47)

Zoran Babić (47) pre mesec dana potvrdio je da podnosi neopozivu ostavku na mesto v. d. direktora Koridora Srbije, posle saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Međutim, na sajtu Agencije za privredne registre on je još direktor, a u međuvremenu je stigla vest o uzdužnim pukotinama dugim 150 metara na novoj deonici istočnog kraka Koridora 10. Pristupilo se sanaciji, ali to neće odložiti svečano otvaranje.

20.02.2019.

Zoran Kostić (70)

Književnik iz Banjaluke Zoran Kostić (70) dobitnik je ovogodišnje Zmajeve nagrade koja mu je uručena na 193. godišnjicu Matice Srpske u Novom Sadu. - Sve srpske zemlje objedinjene su u ovom priznanju, jer granice određuje jezik. Zbirku sam pisao u Republici Srpskoj, iza nje zbirke stoji jedina srpska izdavačka kuća u Crnoj Gori, a nagradu primam u Novom Sadu - istakao je Kostić.

Agim Bahtiri (52)

Gradonačelnik južnog dela Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri (52) je na 11. godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova, posetio je tri sela u većinski srpskoj opštini Leposavić. Seljanima je rekao da će se njegova inicijativa o ujedinjenju severnog i južnog dela Mitrovice ostvariti ove godine. - Garantujem svima da će se to desiti, želeli ili ne - rekao je Bahtiri, koji je nedavno pretio novim ratom.

19.02.2019.

Željko Joksimović (47)


Nenadmašni Željko Joksimović (47) dva puta je napunio zagrebačku Arenu. Oba koncerta posmatralo je preko 20.000 ljudi koji su uživali u svakom trenutku
spektakla.

- Za ovakav ambijent
i ovakve koncerte živim. Hvala svima.
Veoma sam srećan što sam opet bio u
Zagrebu i družio se - rekao je raspolo-
ženi Željko, koji je dominirao za mikrofonom, ali i klavijaturama.

Srđan Nogo (38)

Narodni poslanik Srđan Nogo (38) pojavio se na protestu Jedan od pet miliona sa spiskom "nepoželjnih sudija koje treba kazniti". Nogo je kao poslanik deo zakonodavne vlasti, pa ne bi smeo da vrši pritisak na predstavnike sudske vlasti koja je nezavisna po Ustavu i zakonu. Uprkos tome, on je transparentu napisao imena i prezimena sudija "koje treba osuditi zbog kršenja zakona".
 

09.02.2019.

Rade Šerbedžija (73)

Nagradu Meri Pikford za doprinos svetskom filmu Međunarodna novinarska akademija u Los Anđelesu dodelila je glumcu, reditelju i muzičaru Radi Šerbedžiji (73). - On ne poznaje ograničenja, a njegov talent ne poznaje granice. Zaista je zaslužio nagradu ovu nagradu za poseban umetnički doprinos industriji zabave - rekla je predsednica akademije Mirjana Van Blerkom.

Čedomir Janjić (47)

U Zrenjaninu, gde je gradonačelnik Čedomir Janjić (47), predočene su analize uzoraka fabrike vode otvorene pre mesec i po dana. Rezultat je da je zabrana korišćenja vode ostala na snazi, te su Zrenjaninci žedni pored slavine već punih 15 godina. - Poslednji uzorak je bio baš katastrofalan. Arsena je bilo duplo više, nađen je i bor u vodi - kaže Dušan Kokot iz Inicijative "Zajedno za vodu".

08.02.2019.

Sofija Rodić (10)

Sa žetvom medalja nastavila je Sofija Rodić (10) koja se ovog puta okitila srebrom na takmičenju Alberto Nikolodi trofej u italijanskom mestu Bazelga di Pine. Ovo takmičenje ima tradiciju dugu 58 godina, a okupilo je 200 klizača iz 11 zemalja. U najmlađoj ženskoj kategoriji pored Sofije se nadmetalo još 18 takmičarki, mahom iz Italije. Zanimljivo je da je među njima bila i devojčica iz Australije Matie Skot.

Ramuš Haradinaj (51)

Premijer iz Prištine Ramuš Haradinaj (51) odbacio je kao neprihvatljiv stav EU da Rudarski kombinat Trepča može biti deo dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. - Reakcija EU protiv usvajanja Statuta Trepče u Skupštini Kosova je dokaz da se Brisel izgubio - rekao je Haradinaj koji je dodao da takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ostaju dok Beograd ne prizna nezavisnost pokrajine.

07.02.2019.

Dragan Dobrašinović (48)

Na spisak najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave Univerzitet u Pensilvaniji uvrstio je i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava čiji je direktor Dragan Dobrašinović (48). Topličani su na 36. mestu od 1.796 institucija, a Dobrašinović kaže da je reč o velikom priznanju za uporan, profesionalan, istraživački i analitički rad dug 18 godina.
 

Agim Bahtiri (50)

Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri (50) udario je u ratne doboše pretnjom da "će doći do rata ako se grad dotakne u okviru nekog sporazuma Prištine i Beograda". Prištinska "Gazeta ekspres" podseća da je Bahtiri inicijator i zagovornik ideje "jedinstvene Mitrovice", čemu se energično protive Srbi iz severnog dela grada i njihovi predstavnici bez obzira na političko opredeljenje.

06.02.2019.

Dija Nader de el Andari (69)

Otpravnica poslova Ambasade Venecuele Dija Nader de el Andari (69) istakla je da ta zemlja nikad neće priznati nezavisnost Kosova.
- Venecuela je u svim međunarodnim organizacijama uvek bila na strani Srbije - rekla je El Andari komentarišući podršku koju je samoproglašenom predsedniku Huanu Gvaidu pružio Bedžet Pacoli, sa nadom da će nova vlast priznati Kosovo.

Zahir Tanin (63)

Šef Unmika dr Zahir Tanin (63) doživeo je da misiju osramote dvoje pripadnika koji su u Prištini uhvaćeni u pokušaju krađe. Obezbeđenje lokala na vreme je intervenisalo, zadržalo lopove i odmah pozvalo policiju koja je utvrdila da je reč o Ruskinji i Albancu, radnicima Unmika. Nije saopšteno šta su pokušali da ukradu, a slučaj je od policije preuzeo dežurni tužilac suda u Prištini.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online