Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
05.02.2019.

Aleksandar Drinić (23)

Aleksandar Drinić (23) iz Prijedora je kao osmogodišnjak prvi put uzeo u ruke klavirsku harmoniku, koju je dobio kao rođendanski poklon, ali nije ni sanjao da će ga ta ljubav odvesti na magistarske studije na rusku Muzičku akademiju Gnjesinih.
- U mojoj porodici se niko nije bavio muzikom, a otac je lepo pevao i ponekad znao da zasvira na harmonici, ali se nikad time nije ozbiljno bavio - rekao je Aleksandar za Anadoliju.

Miloš Vučević (45)

U trci sa Beogradom čiji će grad više da šljašti, rukovodstvo Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem (45) zaboravilo je na bezbednost sugrađana. Tako je u subotu u centru grada pao novogodišnji ukras težak oko 70 kilograma, a pukom srećom niko nije povređen. Na društvenim mrežama ređale su se kritike, a jedan od korisnika objavio je sliku na kojoj se vidi da je teški ukras bio vezan običnom bakarnom žicom.

02.02.2019.

Laura Ljutaj (13)

Laura Ljutaj (13), učenica sedmog razreda OŠ "Laza Kostić" u Novom Beogradu bila je gost ministra prosvete. Povod je bio nesvakidašnji podvig koji je veoma redak i kod ljudi u starijem uzrastu. Laura je prošle godine pročitala više od 250 knjiga.
- Volim sve knjige, a najviše Gradimira Stojkovića. Dopada mi se njegov serijal "Hajduk", a "Mali princ" Antoana de Sent Egziperija je od retkih knjiga kojoj se vraćam svake godine - rekla je Laura.

Den Kouts (76)

Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Den Kouts (76) u poslednjem izveštaju naveo je da su u zemljama Zapadnog Balkana mogući oružani sukobi tokom ove godine, kao da narodima ovog prostora nije presela krv. Kouts je izvestio da će sukobe inicirati Rusija potpirivanjem etničkih tenzija, a da joj naruku ide visok nivo korupcije u regionu. Kouts je propustio da podseti da je u prošlim ratovima Zapad bio taj koji ih je raspirivao i održavao.

01.02.2019.

Irena Ivić (42)

Srpkinja Irena Ivić (42), koja je zadivila Ameriku kada je zaustavila autobus i spasla dvogodišnje dete koje je promrzlo lutalo ulicom inspirisala je svoju porodicu da organizuje humanitarnu akciju, koja se zove Budi kao Irena i kojom želi da pomogne deci ulice u SAD i Srbiji. "Heroji ne moraju da budu poput filmskih zvezda ili da savršeno govore engleski", piše na sajtu akcije.

Zoran Pažin (53)

Suočen s činjenicom da na antisrpstvu utemeljena država ne uživa naročiti ugled u velikom delu naroda, crnogorski ministar pravde Zoran Pažin (53) progurao je u Skupštini zakon kojim se drastično kažnjava nepoštovanje državnih simbola. Kazna od 1.000 do 20.000 evra predviđena je za skrnavljenje grba i zastave, ali se od kažnjavanja za neustajanje na himnu - odustalo.

31.01.2019.

Slađana Morić (33)

Banjalučanka Slađana Morić (33) prošla je kroz život izbegličkim putem i nije zaboravila šta je patnja. Policija je uočila 32 migranta i pregledala njihove isprave. Ispostavilo se da su se zaustavili u Banjaluci zbog problema s novcem, a Slađana koja radi kao konobarica u obližnjem kafiću, nije mogla mirno da ih gleda onako gladne i promrzle. Kupila je kroasane i kifle i razdelila nesrećnim ljudima bez zavičaja da makar utole glad.

Stefan Dilberović (40)

Predsednik beogradske opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je zbog podstrekavanja na paljevinu kuće novinara Milana Jovanovića, ali to ne utiče na njegovu karijeru. Njegov stranački drug, predsednik gročanske skupštine Stefan Dilberović (40), kaže da opština nesmetano funkcioniše.
- Predsednika će predstavljati njegova zamenica Živadinka Avramović, a šta će kasnije biti ne bih mogao da komentarišem - kaže Dilberović.
 

30.01.2019.

Dragana Zgonjanin-Bosić (39)

Doktorka Dragana Zgonjanin-Bosić (39), iz Centra za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku Kliničkog centra Vojvodine, jedna je od devet najboljih forenzičara na svetu. Uz to, jedina je u Vojvodini koja DNK analizom rešava krivične slučajeve i kroz čije ruke prolaze dokazi s mesta najtežih zločina. Tamo gde policiji zapne, ona nastupa. DNK analizom pruža neoborive dokaze koje počinioca smeštaju na mesto zločina.

Olivera Zekić (41)

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić (41) izjavila je su rijalitiji zabranjeni samo u Severnoj Koreji i da bi zabrana bila u neskladu s civilizacijskim normama, a da je Evropska komisija preporučila da ne treba proterivati rijaliti formate u posebne termine, na primer posle 23 sata, jer bi i time bio narušen princip pretpostavke nevinosti. Gledaocima uključujući decu ostaje da se prepuste lascivnostima rijalitija.

29.01.2019.

Ivan Ivanji (91)

Predsednik vlade nemačke pokrajine Tiringije Bodo Ramelov uručio je Orden za zasluge i životno delo književniku i prevodiocu Ivanu Ivanjiju (91), nekadašnjem zarobljeniku koncentracionih logora Aušvic i Buhenvald. "Vlada je odlučila da odlikuje Ivanjija, ali i sve njegove saborce koji su nam omogućili da zajednički kažemo da razaranje ljudskosti nikada ne sme da se ponovi", rekao je Ramelov.

Ramuš Haradinaj (51)

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj (51) i dalje pokušava manevrima da izbegne ukidanje taksi od 100 odsto na proizvode iz Bosne i centralne Srbije. Naime, on još nije odgovorio na ponovljeni zahtev Amerike, koja je zapretila sankcijama.
- Dajte mi malo vremena, još nema odgovora SAD - rekao je Haradinaj u Prištini, uprkos tome što ga je kritikovao i Hašim Tači.

26.01.2019.

Darko Tanasković (71)

Bivši ambasador Srbije pri Unesko Darko Tanasković (71) negativno je ocenio izglede za ulazak Kosova u tu organizaciju.
- Neizvesno je da li će kandidature biti i ove godine, iako u Prištini najavljuju podršku Austrije i Albanije. Nezahvalno je prognozirati, ali se na osnovu nekoliko pokazatelja može oceniti da bi izgledi Prištine u ovom trenutku bili manji nego 2017. kada su u poslednji čas povukli zahtev - rekao je Tanasković.
 

Marina Pendeš (54)

Vojnici u BiH nose jednu uniformu i po više od 10 godina i to se ne menja ni od kada je ministar odbrane Marina Pendeš (54). Mediji navode da vojnicima nedostaju uniforme i čizme, a da je problem lako uočljiv usled potpunog šarenila: kod jednog vojnika uniforma je zelena, a kod drugog izbledela do neprepoznatljivosti. Za utehu, u parlamentarnom izveštaju navodi se da se ishrana u kasarnskim restoranima ipak malo popravila.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online