Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
31.12.-06.01.

Žarko Laušević

Rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, u Crnoj Gori. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a na filmu debitovao 1982. godine u "Progonu". Vrlo brzo dobio je jednu od glavnih uloga u TV seriji "Sivi dom", a potom je osvajao publiku i kritičare u "Oficiru sa ružom", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi"...

Prekid predstave "Sveti Sava" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, krajem maja 1991. godine, prikazao je kao "početak svoje sudbine".
- To je bio jedan od najmračnijih događaja u istoriji jugoslovenskog teatra. Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne partije, pojačan sa jednim bivšim popom, Žarkom Gavrilovićem i njegovom Svetosavskom strankom, divljački su prekinuli moju predstavu i onemogućili njeno izvođenje - pisao je Laušević u jednoj od svojih knjiga.
Blistava karijera krunisana Zlatnom arenom, Sterijinom i nagradom "Zoran Radmilović" tragično je prekinuta u julu 1993. godine kada je u samoodbrani ubio dvojicu momaka u Podgorici. Prvo je osuđen na 15 godina, kazna je preinačena na četiri, a pošto je u Spužu već odležao 4,5 godina zatvora, pušten je na slobodu. U Americi, gde je otišao stigla ga je nova presuda po žalbi tužioca - 13 godina, a 2011. ga je pomilovao predsednik Srbije Boris Tadić.

Izdao je tri knjige koje su postigle veliki uspeh - "Godina prođe, dan nikako", "Druga knjiga" i "Sve prođe, pa i doživotna", a u Beograd je prvi put došao u maju 2014. godine.

- U Americi sam bio u žestokoj ilegali više od 10 godina i radio sam samo poslove gde ti ne treba ni znanje jezika ni papiri. U tom momentu naša ćerka Jana je bila mala. Trebalo je da nađemo ženu da je čuva, a to se plaćalo 15 dolara na sat. Moj moleraj bio je 13, pa sam shvatio da treba da obrnemo stvari. Bavio sam se decom neko vreme, volim da kuvam i budem domaćica - ispričao je u emisiji "Veče kod Ivana Ivanovića".

Petnaest godina se čekalo da se Žarko ponovo pojavi na filmskom platnu, a onda je došla "Smrdljiva bajka" i sve je bilo kao da nikada nije ni nestao sa scene. Usledile su uloge u serijama "Senke nad Balkanom", "Pet", "Žigosani u reketu"...

Oženjen je Anitom Roganić, a bio je u braku sa Majom Laušević. Otac je troje dece, Asje, Dušana i Jane. Bio je i ostao miljenik publike, šmeker i van filmskog platna.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online