Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
03.06.-09.06.

Miodrag Majić

Uputio je i poruku struci putem Tvitera u kojoj je naveo da svaki put kada doživi napad izvršne vlasti pomisli na prve pacijente zaražene virusom HIV.
"Suočeni s mučnim susretima sa kolegama koje su verovale da se virus prenosi rukovanjem i razgovorom na hodniku, zaraženi HIV-om birali su samoizolaciju, kako bi jednima i drugima bilo manje neprijatno", napisao je sudija.

Miodrag Majić rođen je 1969. u Beogradu, gde je odrastao sa sestrom i roditeljima. Išao je u muzičku školu i svirao klavir, ali je posle gimnazije odlučio da krene drugim putem. Upisao je Pravni fakultet u Beogradu, na kome je 2009. godine doktorirao.

Muzika je postala tek hobi u studentskim danima kada je imao svoj bend. Zaposlen je u Apelacionom sudu u Beogradu, u Krivičnom i Odeljenju za ratne zločine. Profesionalnu karijeru započeo je pre više od dve decenije kao tužilački pomoćnik, a bio je i stručni saradnik u Trećem javnom tužilaštvu, pa sudija, onda i predsednik beogradskog Prvog opštinskog suda.

Od 2009. do 2012. bio je i predstavnik Srbije pred Međunarodnim krivičnim sudom.

Kao predavač na specijalističkim i redovnim studijama povremeno je angažovan na beogradskom Pravnom fakultetu. Govorio je na brojnim skupovima u Srbiji i SAD, Nemačkoj, Holandiji i zemljama u susedstvu. Predsednik je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja.

Učestvovao je u izradi Zakona o krivičnom postupku, o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom...
Kada je reč o profesiji, Majić je bez dlake na jeziku. Oštro je kritikovao i ustavne amandmane jer smatra da na perfidan način još čvršće stežu sudije, a tvrdio je i da "nikada nismo imali sudsku vlast". Majić ima blog i već 10 godina objavljuje tekstove u kojima govori o svim anomalijama u pravosuđu. Vrlo je aktivan kao tviteraš, a pored stručnih stavova, objavljuje i misli o životu.

"Dovoljno je teško biti i samo čovek. Ako se uspešno pređe ta stepenica, onda se može biti bilo šta", jedno je od zapažanja sudije.
Nedavno se okušao kao pisac romanom "Deca zla" smestivši u knjigu dramatično ubistvo i potragu za počiniocem koja će biti okidač za druge događaje, pa otkriti zločin iz strasti, osvetu, opomenu...

- Uprkos svemu, čitaoci su tu priču zavoleli. Trenutno smo na sedmom izdanju, a idu i nova. Hvala vam - poručio je ovih dana čitaocima novopečeni pisac.

Priznaje da bez porodice ne bi uspeo da napiše svoj prvenac kog je promovisao u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a planira susrete sa čitalačkom publikom i u drugim gradovima Srbije.

- Da nema supruge koja preuzima gomilu drugih stvari, svakako ne bi bilo mesta ni za mnogo manje od pisanja romana - priznaje Majić koji ne krije da ga zanimaju i fotografija i logika.

Govori engleski i ruski jezik, oženjen je Katarinom koja je glavni supervizor bonitetnog osiguranja u Narodnoj banci Srbije. Imaju dva sina i kućnog ljubimca šnaucera.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online