Subota 04.12.2010.
20:48
Vestionline

Obradović: Nije nam pao moral

Francuzi Arno Klemon i Mikael Lodra pobedili su ranije večeras Nenada Zimonjića i Viktora Troickog u meču dublova u finalu Svetske grupe Dejvis kupa. Francuzi su posle velike borbe pobedili 3:2, po setovima 3:6, 6:7 (3), 6:4, 7:5, 6:4.

"Trikolori" pred sutrašnja dva duela u singlu imaju prednost od 2:1.

Bogdan Obradović i Gi Forže

"Postoji u sportu zona sumraka koja se zove sreća. Francuzi su imali dosta više sreće od nas. Međutim, nije nam pao moral. Francuzi moraju da pređu još jednu planinu da bi stigli do trijumfa, a mi imamo dve planine, ali verujem da možemo da uspemo. Sutra Novak prvi izlazi na teren i znam da će dati sve od sebe, i ako tako bude, idemo u peti duel, gde možemo da se nadamo pobedi. Sigurno da nam je teže, ali bili smo u istoj situaciji protiv Čeha, pa smo se vratili. Novak je u sjajnoj formi i nadam se će uraditi posao i da ćemo ući u peti meč", rekao je Obradović.

Selektor tenisker reprezentacije Francuske Gi Forže izjavio je da je verovao da Arno Klemon i Mikael Lodra mogu da pobede Nenada Zimonjića i Viktora Troickog u meču dublova u finalu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Čak i posle 2:0 za srpski dubl verovao sam da možemo da preokreta. Ipak, i tada sam znao da to neće biti lako. Ovo je bio klasičan Dejvis kup okršaj, bilo je tu i aktivnog učešća publike, bilo je i komentarisanja svakog poena, ali i dva sjajna para na terenu. U najkraćem - sve ono što tenis čini posebnim", rekao je Forže.

Klemon je priznao da mu je savet Foržea pomogao da dođe do pobede.

"U teškim trenucima, kada smo bili u ‘minusu’ setio sam se reči našeg selektora. On nam je pred nastup u Beogradu rekao: 'Budite u svakom trenutku svesni da vas milioni Francuza gledaju putem TV-prenosa. Budite svesni da vas uvek podržavaju, iako fizički nisu uz vas'. To mi je bila inicijalna kapisla da ostanem u životu u onim momentima", naveo je Klemon.

Lodra je istakao da je spreman da odigra i sutrašnji meč u singlu.

"Ja sam fizički spreman i posle ovog teškog nastupa. Dao bih sve za pobedu Francuske. Ali, iskreno, nadam se da je moguće da Monfis u prvom meču savlada Đokovića, pa da onda onaj poslednji nastup i ne bude bitan uopšte”, rekao je Lodra.

2024 © - Vesti online