Četvrtak 28.07.2011.
12:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

O budućnosti KiM iza zatvorenih vrata

Ivanović je za "Vesti" kazao da su na ovaj način hteli da uspostave bolju komunikaciju kosovskih Srba i Beograda.

Bez odgovora: Slavica Đukić-Dejanović

- Cilj nam je da sve Srbe stavimo pod isti politički kišobran. Vlast i opozicija u Beogradu bi trebalo da budu jedinstveni, jer mali rascep među njima u Srbiji, izaziva veliki na Kosmetu - kazao je Ivanović.


Ni ostali učesnici sastanka nisu bili konkretniji. Bojan Stojanović, predsednik Srpske liberalne stranke koja je u vladi Kosova, kaže da je na sastanku bilo reči isključivo o budućem delovanju.


- Nema konkretnog dogovora, želeli smo da uspostavimo komunikaciju radi buduće saradnje. Inače, mi smatramo da se nastalo stanje treba da reši dijalogom - kazao je Stojanović. On je dodao da "ukoliko se vruća situacija nastavi" može da se desi da njihova stranka izađe iz Tačijeve vlade. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih političkih partija, osim Demokratske stranke.

Naprednjaci skandalizovani


Srpska napredna stranka ocenila je juče da je "apsolutno skandalozno" da nema sednice Skupštine Srbije o Kosovu, napominjući da je SNS to tražila još pre početka razgovora Beograda i Prištine, o čijoj sadržini niko ništa ne zna, sem predstavnika vlasti.


- Da vlast ima iole odgovornosti morala bi da zakaže sednicu Skupštine o Kosovu, rekao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

2024 © - Vesti online