Ponedeljak 26.09.2011.
17:02
Beta

Ivanović: Euleks će nadzirati suđenje vozačima

Oliver Ivanović
 

Informaciju da je "Euleksova pravosudna komponenta donela odluku da pažljivo nadgleda i savetuje lokalne kolege u slučaju 13 vozača", potvrdila je i portparolka Euleksa Irina Gudeljević.


Gudeljević je dodala da Euleksovi tužioci nisu dobili nikakav zvanični zahtev da preuzmu slučaj vozača kamiona, uhapšenih prošle nedelje u južnom delu Kosovske Mitrovice.


Ukoliko bi Euleks preuzeo proces, vozači bi ostali u pritvoru duže od srede, za kada je zakazano ročište, i kada bi prema saznanjima jednog od advokata, trebalo da budu pušteni kućama, kazao je Ivanović.


Jedini branilac srpske nacionalnosti od 13, koliko ih je dodeljeno vozačima, Miodrag Brkljač kontaktirao je tužioca i sudiju i ima nagoveštaje da bi vozači - osumnjičeni za ilegalan ulazak na Kosovo, u sredu mogli biti novčano kažnjeni i pušteni kućama, kazao je Ivanović.


Vozači 13 kamiona iz Raške uhapšeni su prošle nedelje kod carinskog terminala u južnom delu Kosovske Mitrovice dok su prevozili rudu iz Kombinata Trepča zbog "ilegalnog ulaska na Kosovo".

2024 © - Vesti online