Petak 14.10.2011.
08:00
Vestionline

Novi Audi A3 stiže dogodine

U ponudi će se naći nekoliko varijanti karoserije, navodi "Autoportal.hr". Prvo bi na tržište trebalo da stigne coupe verzija, a slediće je sportback sa petoro vrata te cabrio. Po prvi put će kao verzija ovog automobila biti dostupna i limuzina. Cabrio bi, prema sadašnjim saznanjima, trebalo da se temelji na limuzini sa produženim međuosovinskim razmakom.

Enterijer bi trebalo da nastavi stopama ostatka Audijeve ponude, sa naglaskom na povećanju kvaliteta izrade i ponude prostora u odnosu na prethodnu generaciju. Takođe, oprema bi trebalo da bude uočljivo bogatija u odnosu na prethodnika.

Ponuda motora će se sastojati od 1,2, 1,4, 1,8 i 2,0-litarskih turbobenzinskih motora čija će se snaga kretati između 105 i 220 KS, dok će dizel 1,6 i 2,0-litarski motori razvijati snagu između 115 i 170 KS. Takođe, u ponudi će se naći i 1,6 eTDI koji će uz snagu od 100 KS omogućiti prosečnu potrošnju manju od 4 l/100 km.

Zahvaljujući naprednijem vešanju i šasiji, novi A3 ponudiće veći stepen sigurnosti, agilnosti i komfora.

Ovako će izgledati novi Audi A3

Inače, ovaj automobil zasnivaće se na Folksvagenovoj MQB platformi koja omogućava ugradnju prednjeg i pogona na sva četiri točka, dok će smanjivanju mase prvenstveno doprineti veći broj aluminijumskih delova.

2024 © - Vesti online