Ponedeljak 14.11.2011.
16:39
24sata.info, Vestionline

Seks sa životinjama izaziva rak penisa?

Od 492 muškaraca, 188 ima rak penisa, a 171 je imao seks sa nekom životinjom
 

U istraživanje su bila uključena 492 muškarca između 18 i 80 godina, od kojih 188 ima rak penisa. Od toga je 171 ispitanik priznao da je imao seks sa nekom životinjom - 44,9% njih je imalo rak penisa, a 31,6% su bili zdravi muškarci.

Studija nije pronašla vezu između ovog oboljenja i broja životinja sa kojima su ispitanici imali seksualne odnose niti vezu između ove vrste raka i neke određene životinje. Studija, međutim, nije dokazala da seks sa životinjama dovodi do raka penisa već samo vezu sa pojavom maligniteta.

“Mislimo da dugoročno i intenzivno upražnjavanje seksa sa životinjama uzrokuje

Velika većina zoofiličara ima završen fakultet

Jedna studija iz 2003. utvrdila je da postoji 114 zoofiličara u SAD, Australiji, Novom Zelandu i Evropi, od kojih 36% živi u velikim gradovima, a 83% imaju završene fakultete.

mikro-traume u tkivu ljudskog penisa. Genitalne membrane kod životinja imaju drugačije karakteristike od ljudskih i njihov sekret je verovatno drugačiji od telesnih sokova čoveka, što može dovesti do toksikacije,” smatra Stenio de Kauso Zeki, urolog iz Sao Paola.

Studija navodi i faktore rizika poput pušenja, seksa sa prostitutkama, prekancerogena stanja penisa i crna put, koji takođe mogu biti potencijalni uzroci za dobijanje ove bolesti.

2024 © - Vesti online