Četvrtak 29.12.2011.
11:17
Beta

Ivanović predvodi grupu protiv referenduma

Oliver Ivanović protiv referenduma

Odbornici Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" saopštili su da nisu prisustvovali jučerašnjoj sednici opštinske skupštine na kojoj je odlučeno da se raspiše referendum.

"Ne sporimo legitimitet skupštine opštine da raspiše referendum, ali smatramo da bez koordinacije sa organima države Srbije takva odluka može da produbi razlike koje su vidljive između Srba na severu Kosova i Metohije i njihovih sunarodnika koji žive južno od reke Ibar", navodi se u saopštenju.

Odbornici su ukazali da zvanični Beograd neće podržati referendum, i da neće naići na razumevanje međunarodne zajednice sa kojom Srbi moraju da sarađuju da bi opstali.

Tri opštine na severu Kosova i Metohije - Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin Potok, odlučile su juče da 14. i 15. februara održe referendum na kome će se građani izjasniti da li prihvataju institucije "Republike Kosovo".

U četvrtoj opštini na severu, Leposaviću, danas će biti konsultacije o referendumu, ali je predsednik Opštine Branko Ninić ranije rekao da referendum nije dobra ideja.

2024 © - Vesti online