Subota 30.06.2012.
00:10
Večernje novosti

Šabac: Peglom pekli žrtve po telu

Foto: Arhiva

Policijsko zadržavanje određeno je Milanu B. (52) iz Šapca, Draganu Đ. (44) iz Suvog Sela kod Vladimirovaca, Dragiši D. (33) iz Krnića i Vojislavu I. (28) iz Jalovika.

U saopštenju policije navodi se da se ova grupa sumnjiči da je od juna prošle do početka maja ove godine opljačkala više od 10 staračkih domaćinstava u selima Krnić, Beljin, Skupljen i Zvezd. Uz pretnju oružjem i primenom brutalne fizičke sile, otimali su novac, nakit i druge dragocenosti.

Razbojništva su vršili u kasnim noćnim časovima, nasilno otvarajući vrata, posle čega bi starcima vezivali noge i ruke. Uz fizičku silu i pretnju, zahtevali su da im predaju novac i dragocenosti. Pojedine oštećene su tukli i prislanjali im uključenu peglu na telo.

Više žrtava zadobilo je različiti stepen telesnih povreda i neki se još oporavljaju u zdravstvenim ustanovama u Beogradu i Šapcu. Osumnjičeni su poznati policiji od ranije i višestruki su povratnici u ovoj vrsti krivičnih dela.

U pretresu kuća i pomoćnih prostorija pronađeni su predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela, a čije se poreklo proverava.

2024 © - Vesti online