Utorak 21.08.2012.
15:52
Beta

Bač: Đorđu Balaševiću oduzeli titulu počasnog građanina, pa poništili odluku

Nedoumica oko priznanja počasnog građanina Bača: Đorđe Balašević
 

"Mene je sramota što ovakvi ljudi vode Opštinu Bač, a sramota je i ogromnu većinu građana", rekao je Bogunović agenciji Beta.

Na vlasti u Baču je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).

Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine, u vreme kada je na vlasti bila koalicija predvođena Demokratskom strankom.

Bogunović je objasnio da je Balašević tada proglašen za počasnog građanina jer je to zaslužio svojim radom, svojim pesmama u kojima se spominju mesta iz opštine Bač, čime je doprineo njenoj promociji.

Skupština Opštine Bač je u petak odlučila da Balaševiću oduzme priznanje počasnog građanina.

Potom su, u subotu, pokušali da održe sednicu Skupštine Opštine, na kojoj su želeli da ponište tu odluku i vrate Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je ta odluka bila "ishitrena". Međutim, u subotu nije bilo kvoruma.

U ponedeljak je sednica održana i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma.

U Baču je posle lokalnih izbora 6. maja formirana većina od šest odbornika SNS i pet iz koalicije SPS-PUPS, uz pomoć dvoje odbornika koji su u lokalnu skupštinu ušli na izbornim listama Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpske radikalne stranke (SRS).

Odbornica Lidija Šamanović je potom isključena iz LSV. U opoziciji je devetoro odbornika DS, preostala dva iz LSV i preostali iz SRS.

2024 © - Vesti online