Subota 13.10.2012.
20:54
huffingtonpost.co.uk

Voditelj BBC-ja silovao oko 40 žena

Džimi Sevil, jedan od najpoznatijih voditelja
 

Desetine žena javno su istupile sa tvrdnjama da ih je Sevil, koji je umro 2011. u 85-oj godini, zlostavljao u prošlosti, kada su neke imale samo 13 godina.

Pročitajte još: BBC godinama zataškavao da im je voditelj silovao decu

Londonska policija saopštila je da je identifikovala 40 mogućih žrtava, od kojih je najmlađa imala svega devet godina kada je bila u kontaktu sa Sevilom.


Sevil, čije su navike bile javna tajna u zabavljačkim krugovima, bio je prisutan na britanskoj televiziji izmedju 60-ih i 90-ih godina kao voditelj muzičke emisije "Top of the Pops" i dečjeg programa "Jim'll fix it".


Generalni direktor BBC-ja, Džordž Entvisl, uputio je žrtvama izvinjenje u ime kompanije, najavivši u petak uveče da će servis otvoriti istragu o "kulturi i praksi u BBC-ju tokom godina kada je Džimi Sevil radio ovde".


Jedan od zaposlenih na BBC-ju, u vreme kada je i Sevil radio, rekao je britanskim medijima da je on lično zatekao golog voditelja u njegovoj garderobi sa jednom četrnaestogodišnjom devojčicom i da je o tome tada obavestio i rukovodstvo kuće, koje je, međutim, odgovorilo samo: "To je Džimi".


Advokat nekih žrtava najavio je mogućnost tužbe za odštetu i protiv BBC-ja, ocenjujući da bi imao "jak slučaj".

2024 © - Vesti online