Utorak 19.03.2013.
11:12
Srna

Odalović: Ne tražimo milostinju od Prištine

"Zvaničnici bi trebalo da raščiste da li Priština može da ne čini nikakve ustupke ili će i ona morati da prihvati realnosti na terenu, da se opredeli u pogledu zajednice srpskih opština, severa Kosova, statusa Srba južno od Ibra u pet ili šest opština u kojima Srbi čine apsolutnu većinu", rekao je Odalović.

Raščistiti da li Priština bezuslovno odbija ustupke: Veljko Odalović

On je za RTS izjavio da Beograd od Prištine "ne traži nikakvu milostinju", ali da Priština nije učinila ništa na zaštiti elementarnih ljudskih prava, manastira i crkava.

Navodeći da dijalog o Kosovu i Metohiji nije u krizi i da je Srbija učinila mnogo ustupaka i pozitivnih signala, Odalović ističe da je problem u onima koji podržavaju Prištinu u proglašenju jednostrane nezavisnosti.

"Prištini bi trebalo da bude saopšteno da mora da poštuje pravila i standarde. Ako je uslov Srbiji da prihvati sve ono što Priština postavila kao svoje uslove, onda imamo nemoguću misiju, onda je problem nerešiv", istakao je Odalović.

Odalović je dodao da je dobro što se predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao u Rimu sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, jer su SAD ključni faktor pritiska na Prištinu.

2024 © - Vesti online