Nedelja 31.03.2013.
15:55
Srna

Hrvatska: Izlila se Kupa, u Zagrebu klizište

Foto: Ilustracija

Jutros je došlo do izlivanja reke Kupe u blizini Jastrebarskog, zbog čega je na putu Gradec Pokupski - Lijevo Sredičko obustavljen saobraćaj, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Zbog poplava su zatvoreni i podravska magistrala između Varaždina i Ludbrega, deonica Zamlaka - Donji Martijanec, te put D36 u meestu Koritinja, kao i deonice Kaniža - Jerovec, Stara Plošćica - Ivanska, Zalužnica - Doljani i Košutarica - Mlaka.

Hrvatski mediji ranije su javili i da se nekoliko naselja u Velikoj Gorici zbog otapanja snega i obilnih kiša nalazi pod vodom koja se zadržava na poljima, u kanalima i dvorištima kuća.

Na Radićevom šetalištu u Zagrebu sinoć se aktiviralo manje klizište, koje ugrožava dve kuće, saopštila je Kancelarija za hitne situacije grada Zagreba. Zemlja koja se pokrenula za sobom je povukla hrast, ali zbog nepristupačnog terena vatrogasci nisu uspeli da ga sruše. Policija je ogradila ugroženo područje, gas je preventivno isključen, a porodice iz ugroženih kuća privremeno će se smestiti kod prijatelja i rodbine.

2024 © - Vesti online