Petak 24.05.2013.
15:19
Beta

Dinkić obećao: Biće para za plate i penzije

Građani Srbije ne moraju da brinu za plate i penzije

U raspravi sa liderom opzicione Liberalno-demokratske stranke (LDP) Čedomirom Jovanovićem u Skupštini Srbije, Dinkić je istakao da Vlada u budžetu ima operativan višak od 140 milijardi dinara, što je više nego dovoljno da se isplaćuju plate i penzije.

"Uvek ćemo imati novca da najmanje šest meseci ispunjavamo obaveze države pre svega za plate i penzije. Neću nikad dozvoliti da ražmišljam dan za dan", rekao je Dinkić, dodajući da reaguje, jer je čuo da je poslanik LDP Bojan Đurić na konferenciji za novinare izneo netačan podatak da neće biti para za plate i penzije.

Đurić je rekao Dinkiću da je neko preneo nepotpune informacije i pitao Dinkića za koga onda neće biti novca, jer u budžetu nema para za sve.

"OK, biće za plate i penzije, za koga neće biti? Ako neće biti za besmislene subvencije, ja bih voleo. Ali biće", rekao je poslanik LDP-a Bojan Đurić.

Srpski ministar finansija Mlađan Dinkić se složio sa Jovanovićem u delu da su javne finasije u poblemima, ali je istakao da se nisu raspale, jer Vlada Srbije ima odgovor na problem i zna kako da ih ublaži i reši.

Predsednik LDP je u skupstinskoj raspravi kritkovao predloženi set finasijskih zakona i ocenio da su javne finasije u lošem stanju. Čedomir Jovanović je rekao Dinkiću da za predložne zakone nema podršku svog koalicionog partnera Srpske napredne stranke, koja je tražila brisanje člana zakona se advokati izuzimaju iz sistema paušalnog oporezivanja.

2024 © - Vesti online