Ponedeljak 03.06.2013.
20:23
pressonline.rs

Nik Kejv na Egzitu

Beogradska publika je imala prilike da uživa u koncertu Nika Kejva pre par godina
 

"Nik Kejv end D Bad Sids" jedna su od najznačajnijih pojava na rock sceni u poslednjih 30 godina. Kejv energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Radi se o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Dejvida Bouvija, rokersku ekspresivnost jednogIgi Popa i poeziju mračne strane života jednog Loua Rida." - izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju. Tako deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz "andergraund" okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje. Mnogo godina kasnije, koncert Nik Kejv and Bad Sids u beogradskoj Areni 2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Konačno, gostovanje njegovog garažnog rok projekta Grindermen na Egzit 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na Mein stejdžu.
Na Egzitu 2013, Nik Kejv će se pridružiti aktuelnoj R:Evoluciji na glavnoj bini, u nedelju, 14. jula izvodeći svoje najpoznatije pesme iz svih delova prebogate karijere, uz neizbežno predstavljanje novog albuma.

2024 © - Vesti online