Utorak 10.09.2013.
08:00
Klix.ba

Tajland otvorio turistički sud

Nezadovoljni turisti sada mogu da "zadovolje pravdu"
 

Pilot projekat počinje da radi u Pataji i primaće žalbe turista. Još devet sudova biće otvoreno na popularnim turističkim destinacijama poput Bangkoka, Krabija, Samuija, Chiang Maija i Puketa.

Sud u Pataji će biti otvoren od 16:30 do 20:30 i rešavati slučajeve lične bezbednosti i ilegalnog poslovanja. Ovo je odgovor na povećan broj incidenata i kriminala nad turistima. Prema izveštajima koje je pripremila organizacija "Overseas Security Advisory", džeparenje, otimanje torbica i krađa kreditnih kartica turisa drastično se povećalo u poslednje vreme.

Najčešći slučajevi su krađe u kojima lopov ukrade torbicu dok je na motociklu. Prošle godine jedna takva krađa je pošla po zlu i australijski turista je izboden na smrt.

Kako bi se turisti osećali dobrodošlim u Pataji, koja je izgradila reputaciju grada sa mrzovoljnim i nepristojnim stanovništvom, objavljen je priručnik u kome su uputstva kako treba postupati prema turistima i priuštiti im razonodu bez obzira na to iz koje države ili kulture dolazili.

2024 © - Vesti online