Nedelja 14.03.2010.
17:04
Danas.hr

Kosor i Pahor razgovaraju i noću

Pahor i Ivo Sanader su preko savetnika katkad gubili i po mesec dana da bi dogovorili telefonski razgovor. Sa Sanaderovom naslednicom, svedoči Pahor, stanje je bitno drugačije.

''Učinili smo skok u odnosima, kakav smo pre godinu dana mogli samo da sanjamo'', rekao je slovenački premijer i odmah demantovao spekulacije da je dinamika tih odnosa u zadnje vreme nešto slabija zbog slovenačkog angažmana u raspetljavanju spora između Srbije i Kosova oko sudelovanja na konferenciji o zapadnom Balkanu 20. marta, na Brdu kod Kranja.

Svakodnevni kontakti: Borut Pahor i Jadranka Kosor

''Naprotiv, dinamika kontakata između mene i premijerke Kosor još je i veća. Svakoga dana se čujemo, samim tim što je hrvatska Vlada suorganizator konferencije'', rekao je.

''Čujemo se ili rano ujutro ili kasno uveče, pa i noću, tako da ni u čemu ne trpe naše redovne obaveze'', dodao je.

Još jednu ilustraciju srdačnih i plodnih odnosa sa Jadrankom Kosor, piše Slobodna Dalmacija, slovenački premijer otkrio je prisećanjem na nedavni susret u Ptuju.

''Slovenija i Hrvatska sada nastupaju kao partneri, a naš sastanak sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem imao je ključno značenje. Od tog dana međunarodna zajednica je vrlo zainteresovana za pripremu konferencije o zapadnom Balkanu'', smatra Pahor.

2024 © - Vesti online