Sreda 18.03.2015.
03:30
Kodren.com

Ove lekove protiv bolova bi vam prepisala i baka

Reuters
Manite se lekova ako možete: Samo prirodno lečenje zaista pomaže

Kašalj, začepljenje sinusa i glavobolja su sastavni deo sezonskih prehlada, virusa i gripa. Lekari međutim uglavnom upozoravaju da ne bi trebalo da posežemo za lekovima kad god osetimo bol.

Evo šta bi vam i baka prepisala:

Majoran, protiv kašlja:

Čaj, limun i med važan su trio u borbi protiv prehlada. Međutim, ako vas boli grlo i muči neumoran kašalj pomoći će vas i ako u ustima progrgljate zagrejanu običnu vodu u koju ste dodali dve do tri kapi esencijalnog ulja majorana.

Mentol, protiv začepljenih sinusa:

Ukoliko imate problema sa začepljenjem sinusa, a posebno tokom zimskih meseci, nabavite ovlaživače prostora. Ovi aparati dodaju vlagu u topao i suv zagrejani prostor, i tako spasavaju vaše disajne puteve.

Začepljene sinusa, sa druge strane, provereno otvaraju gelovi na bazi mente, koje možete namazati na predeo grudi, ili staviti kapljicu tačno ispod nosa.

Lavanda, protiv glavobolje:

Osećate li početak glavobolje- udisanje lavandinog ulja opustiće napete mišiće u ramenima i smanjiti bolove.

Led, protiv upale mišića:

Da bi sprečili jak bol u mišićima nakon vežbi u teretani, stavite ledene obloge na nadražene mišiće. U smanjivanju boli pomoći će i brza ledena kupka.

Inače, protiv zimske depresije možete se boriti kurkumom. Ovaj aromatičan azijski začin jarko žute boje podiže raspoloženje kod onih koji ga redovno konzumiraju, kao i to da ima vrlo slično delovanje kao neki medicinski antidepresivi.

2024 © - Vesti online