Četvrtak 14.05.2015.
20:35
blic.rs

Ljulj: Mečevi protiv Zvezde i Partizana omiljeni

Tanjug
Voli da dođe u Srbiju: Serhio Ljulj na meču sa Crvenom zvezdom

- Jedan od vrhunaca sezone za mene su svakako utakmice protiv Zvezde i Partizana u Beogradu. Atmosfera na ovim duelima je fantastična, a navijači je bukvalno proživljavaju sa neverovatnom strašću i uvek mi je zadovoljstvo da igram kod vas. Bez obzira na to što svi znamo da teško dolazimo do pobede u Beogradu - ističe Ljulj.

Plejmejker "kraljevskog kluba" je pohvalio srpske košarkaše za koje kaže da su talentovani.

- Nezahvalno je navesti samo jednog koji je dobar u vašoj reprezentaciji, jer imate kvalitetne na apsolutno svakoj poziciji, kako u odbrani tako i u napadu. Svi su izuzetni košarkaši, ali imate i odlične mlade igrače koji će jednog dana zameniti odlazeću generaciju.

Obradović je neverovatan trener

- Željko Obradović je neverovatan trener, koji je uspeo da napravi sjajan timski duh u Fenerbahčeu, što je i njihova najveća snaga. Naravno da žarko želim pobedu, ali svi znamo da će biti teško. Sva četiri tima su odlična i u ovom delu takmičenja nema favorita. Nismo igrali jedni protiv drugih ove godine i ne znamo na šta su sve spremni, ali daćemo 100 odsto naših sposobnosti da izvučemo pobedu - rekao je Ljulj.

Baš kada je u pitanju odlazeća generacija, Španiju će sigurno na Evropskom prvenstvu po poslednji put predstavljati velikani koji se opraštaju od reprezentativnog dresa, poput Pau Gasola i Huana Karlosa Navara.

- Reč je o velikim igračima koji su se upisali u istoriju Španije. Jeste da imamo mlade igrače sa velikim kvalitetom i potencijalom, ali nivo na kom igraju košarkaši poput Gasola i Navara je visok i teško ponovljiv. Moraćemo da se strpimo.

Iako ima dva zlata sa EP u Poljskoj i Litvaniji (2009. i 2011), kao i srebro sa Olimpijade 2012, Ljulj ne želi da prognozira ishod predstojećeg Evrobasketa.

- Čeka me fajnal for Evrolige, Evropsko prvenstvo je daleko. Samo znam da nam je grupa izuzetno teška.

2024 © - Vesti online