Četvrtak 04.06.2015.
11:19
blic.rs

Sudija pred sudom zbog skrivanja presuda u ormaru

A. Čukić
Sumnja se da je sudija čekao da predmeti zastare

Nestali predmeti su iz oblasti saobraćaja iz 2012. i 2013. a sudija je bio M.P. Pretežno je reč o izvršnim presudama za koje su propisane visoke novčane kazne ili mere oduzimanja vozačke dozvole.

- Reč je o teškim prekršajima poput vožnje pod zabranom i u alkoholisanom stanju i nasilnička vožnja. Za većinu su kazne od 100.000 dinara i oduzimanje dozvole od tri do 11 meseci. Pretpostavlja se da je M. P. uzimao po nekoliko stotina evra od ljudi kojima je dozvola neophodna zbog posla i onda te predmete sklanjao da zastare - rekao je za "Blic" izvor iz Prekršajnog suda.

M. P. je početkom godine iz Čačka prešao u odeljenje Prekršajnog suda u Guči, a predmete je u njegovoj kancelariji pronašla koleginica koja ga je menjala dok je bio na odmoru.

- Sudija koji je zadužen u navedenim predmetima izjavio je da je verovatno greškom poneo predmete u Guču. Protiv njega je podneta disciplinska prijava Disciplinskom tužiocu VSS - navedeno je u šturom saopštenju.

Nekoliko sudija čačanskog suda, saglasno je da je M.P. već morao da bude procesuiran, imajući u vidu da je i ranije imao nerazdužene predmete koji su fizički nestali.

Pozivi strankama

Za nestale predmete koji u međuvremenu nisu zastareli počela je rekonstrukcija, pa su strankama za koje se sumnja da su sudiji M. P. već dale novac počeli da stižu pozivi za suđenje.

2024 © - Vesti online