Četvrtak 17.03.2016.
08:30
I. Kozarski - Vesti

Rusi iskasapili Turke

Reuters
Bombe padale kao kiša

Kod turskog grada Jajlagadi u utorak uveče iznenada se okupilo nekoliko stotina terorista, uglavnom pripadnika Al Kaide, Džaiš al Turkmena, bande turske nacionalne manjine i sivih vukova, radikalne organizacije koja se 1981. proslavila atentatom u kom je ranjen papa Jovan Pavle Drugi. Cela banda prešla je u sirijsku provinciju Latakiju, nedavno očišćenu od terorista i pokušala da se razvije u šumi Furniluk.

Međutim, njihovo kretanje zabeležile su ruske bespilotne letelice. Čim su se teroristi okupili u šumi, po njima su udarili ruski avioni koji su u nekoliko naleta izbacili desetine tona bombi i raketa. Isti avioni nekoliko časova kasnije vratili su se u Rusiju.

Preživeli teroristi su se razbežali po šumi, ali se time nije završilo. Za ruskim avionima pojavili su se sirijski i nastavili paklene udare. Istovremeno, džihadiste je opkolio 48. specijalni puk sirijske armije i pristupio čišćenju terena.

Prema poslednjim informacijama, vojska se nalazi oko sedam i po kilometara od granice, gde je opkolila ostatke bande. Ostala teritorija je bezbedna, samo se obavljaju pretresi okolnih sela u potrazi za eventualno odbeglim teroristima.

2024 © - Vesti online