Četvrtak 16.06.2016.
22:40
S. T. -Vesti

Sir koji kupuje pola Balkana

pixabay.com
Trenutno se radi na selekciji koza

Cilj firme je, kako kažu, da kozarstvo razvije na najviši mogući nivo, sa krajnjim ciljem - postati lider na Balkanu.

Upravnik farme, Milan Grozdanović, naglašava da novi vlasnik planira da proizvodnju kozjeg sira podigne na viši nivo, izgradnjom veće mlekare sa 2.000 muznih grla od čega će se napraviti pravi brend - Homoljski kozji sir.

- Kompanija je prepoznala ovaj kraj kao pravi dragulj Srbije, pa pored proizvodnje sira i proizvoda od kozjeg mleka, misli se i na razvoj turizma. U planu je izgradnja hotela sa pet zvezdica kako bi se gostima omogućio prijatan boravak u ovom delu Srbije - kaže Gvozdenović.

On otkriva da se trenutno radi na selekciji koza i kupovini novih, a razmišlja se i o uvozu ovih životinja iz Francuske i Španije.

S obzirom na manjak posla u Despotovcu, Petrovcu na Mlavi i Žagubici, radnici koji rade na ovoj farmi na tromeđi tri opštine, zadovoljni su i platom i osmočasovnim radnim vremenom. Kažu da je posao lep, da nije težak, i da je dobro što će biti posla i za mlade. Svi su složni da je dobar i kolektiv i organizacija.

- Svi smo jedna porodica - poručili su.

Farmu je nedavno posetio i predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, koji je podsetio da se poljoprivredom, stočarstvom i kozarstvom bavi 80 posto ovdašnjeg stanovništva, pa da zato ovakve farme treba negovati i podržati.

U razgovoru sa investitorom, nakon završenih investicija, biće zaposleno 130 radnika, što na farmi što u hotelijerstvu - zadovoljan je Pavlović.

2024 © - Vesti online