Utorak 28.06.2016.
21:30
Vestionline

Porošenko: Erdogan se nije izvinio Putinu

Reuters
Porošenko drugačije tumači Erdoganovo pismo Putinu

- Koliko sam ja pročitao to saopštenje, radi se o saučešću porodici poginulog i smatram da je to potpuno razumljiv stav predsednika Turske - izjavio je Porošenko u Briselu posle susreta sa liderima EU.

U ponedeljak, 27. juna, predsednik Rusije Vladimir Putin je dobio pismo od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji se izvinio za pogibiju pilota ruskog Su-24 u Siriji i izrazio spremnost da obnovi odnose sa Rusijom.

- Šef turske države je u svom pismu izrazio saučešće i duboko saosećanje porodici ruskog pilota i rekao: "Izvinite". Erdogan izražava duboko žaljenje zbog onoga što se dogodilo i ističe spremnost da učini sve što je potrebno kako bi se povratili tradicionalno prijateljski odnosi između Turske i Rusije - izjavio je pres-sekretar ruske države Dmitrij Peskov.

U pismu se ističe da je Turska spremna za svaku inicijativu kako bi "olakšala bol i težinu nanesenog gubitka" porodici poginulog pilota Su-24 Olega Peškova. Erdogan je takođe napisao da Turska deli bol porodice poginulog pilota i da je doživljava kao tursku.

Osim toga, Erdogan je izjavio da se nada da će odnosi sa Rusijom uskoro biti normalizovani.

Međutim, predsednik Ukrajine Porošenko očito drugačije tumači ovo pismo.

2024 © - Vesti online