Subota 27.08.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

HVALA!

Vesti
Radost u "Vestima": Zoran Tutunović sa Anđelom, Milicom, Stojkom i Marijom

- Sve što sam želeo da kažem nije dovoljno veliko kao delo koje su učinili plemeniti ljudi. Zato kažem samo jednu reč: "HVALA!" I u ime Milice i u ime naše cele porodice. Podjednako se svima zahvaljujem što su nam omogućili lečenje naše ćerke u Rusiji, i onim humanim ljudima koji su nam slali priloge, odvajajući od sebe, ali i onima što su nas bodrili pismima, telefonskim pozivima, svima koji su poslednjih šest meseci bili uz nas i danju i noću - rekao je ne skrivajući suze radosnice Zoran Tutunović, bivši oficir JNA, a danas nadničar i otac četvoro dece.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Jedno je sigurno: 24. maj i 16. avgust 2016. porodica Tutunović neće nikada zaboraviti. Tada je ruski lekar prof. dr Sergej Romanjenko izvršio prvo jedan, a potom i drugi zahvat na Miličinom oku, koja se rodila slepa, sa urođenom kataraktom.

Prva naredna kontrola biće obavljena za mesec dana, kada će ovaj lekar doputovati u Specijalnu oftalmološku bolnicu Eliksir u Novom Sadu, gde će pregledati svog malog pacijenta. Iako pred ovom dvogodišnjom devojčicom slede dani, pa možda i godine, upornih vežbi i stimulacija, ono najvažnije ovog časa je već iza nje: sunce je blesnulo u Miličinim očima...

Prva čestitka

Svoju radost prvi je podelio sa novinarima i porodicom Tutunović naš čitalac i veliki donator Radoslav Rade Milanović iz Kapruna u Austriji koji je poslao toplu čestitku i poželeo dobrodošlicu maloj - velikoj devojčici. "Milice, želim ti uspešan oporavak i napredak u detinjstvu i daljem životu", napisao je ovaj čovek velikog srca, rođen na Kosmetu, a koji je u ovoj akciji lično darovao 2.300 evra. U svoje ime i u ime svoje dece!


Pričest u kapeli

Sticajem okolnosti, majka Ana i mala Milica dočekali su Preobraženje Gospodnje 19. avgusta, veliki hrišćanski praznik, u Kalugi. Tog dana obe su posetile rusku kapelicu u krugu bolnice, bile na liturgiji i na pričešću. Majka se pomolila za zdravlje svoje ćerke, u nadi da će od sada sve biti bolje i lepše u Miličinom životu. Njenim molitvama i željama svi se od srca pridružujemo.


 

2024 © - Vesti online