Četvrtak 01.09.2016.
18:27
Vestionline

Nastavljeni dogovori o izgradnji Turskog toka

pixabay.com
Realizacija projekta Turski tok bi uskoro mogla da bude realizovana

Predstavnici Rusije i Turske razgovarali su u četiri oka o nastavku projekta "Turski tok" i isporuci gasa Turskoj.

Predsednik borda direktora Gazproma Aleksej Miler i ministar energetike Turske Berat Albajrak na radnom sastanku u Istanbulu razgovarali su o daljim koracima za realizaciju projekta gasovoda Turski tok, saopšteno je iz ruskog gasnog giganta.

"Na sastanku je postignut dogovor o završavanju procedura za dobijanje svih potrebnih dozvola za početak realizacije projekta Turski tok u najkraćem mogućem roku. Komercijalni pregovori o uslovima isporuka ruskog gasa u Tursku bit će nastavljeni", saopštila je kompanija.

Miler i Albajrak su u sredu u Istanbulu, na sastanku "oči u oči", razgovarali o projektu Turski tok i arbitraži povodom isporuke ruskog gasa Turskoj.

Susret Putin - Erdogan

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 9. augusta, po završetku sastanka s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom u Sankt Peterburgu, izjavio da realizacija prvog dela projekata Turski tok može uskoro početi.

Razgovori o obnavljanju projekta Turski tok nastavljeni su nakon obnove diplomatskih odnosa između dve zemlje, koji su bili prekinuti zbog turskog obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine.

2024 © - Vesti online