Četvrtak 15.06.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Srpska bratska pomoć Acu ne zaboravlja

Lična arhiva
Aleksandar Čolić sa majkom Ljiljanom

Na podužoj listi tih dobrih ljudi su i članovi Udruženja srpske bratske pomoći iz Kanade, koji godinama unazad, na svaka tri do četiri meseca Aleksandru Čoliću i njegovoj samohranoj majci Ljiljani upućuju vrednu pomoć od oko 300 kanadskih dolara.

Izuzetka nema ni ovog puta kad je reč o ovo dvoje nevoljnika sa kojima su stvorili posebnu prijateljsku i neraskidivu vezu. O njihovom poslednjem dobročinstvu naše novinare je obavestila, kao i uvek, majka Ljiljana.

Iako je proteklih dana sve lošijeg zdravstvenog stanja, čim je stigla pomoć članova Srpske bratske pomoći nije časila časa da uputi svoju iskrenu zahvalnost, jer teško bolesnom Aci i sve nemoćnijoj majci pomoć dobročinitelja iz Kanade mnogo znači.

Večiti dužnici

- Odavno me je stid i sram što živimo od tuđe milostinje. To sam rekla i predsedniku Udruženja, kao i to da se ne osećaju obaveznim prema nama ni u kakvom smislu, jer nas tolike godine pomažu. Bane mi je samo na to rekao: "Ljiljo, vrlo dobro znamo kakva je situacija i pomagaćemo dokle god možemo." Hvala im do neba, nikada nećemo moći da im se odužimo - rekla je Ljiljana.

- Svim članovima Udruženja srpske bratske pomoći iz Kanade, kao i njihovom predsedniku Branislavu - Banetu Živanoviću iz Toronta, dugujemo ogromnu zahvalnost. Ne postoje prave reči kojima bismo Aca i ja mogli da opišemo ono što nam je na srcu i koliko smo zahvalni, jer nas je njihova podrška nebrojeno puta spasla još većih muka. Moj Aca je iz dana u dan sve gore, a i moje zdravstveno stanje je ozbiljno uzdrmano. Valjda su godine, ali i konstantna borba da budem i ostanem jaka, sada uzele svoj danak. Muke mučim i sa leđima, što dodatno otežava našu situaciju, jer Aci ne mogu da pomognem - kazala je u telefonskom razgovoru reporterima "Vesti" 64-godišnja Ljiljana Čolić, dodavši:

- Zato nam je ovaj dar, kao i obično, stigao u pravi čas da imamo za ono najosnovnije, hranu i lekove, ali sada i za Acin odlazak u banju. Već sam se ozbiljno zabrinula šta da radim, jer smo u kući ostali bez dinara. Nažalost, Acina invalidska penzija i nadoknada za tuđu negu i pomoć nisu dovoljni da pokriju naše najosnovnije potrebe, posebno kad smo oboje bolesni i kada nam svako malo trebaju lekovi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online