Četvrtak 29.06.2017.
00:30
Vestionline

Pijte sok od đumbira svako jutro, evo šta leči

pixabay.com
Probajte, nećete se pokajati: Đumbir

Đumbir je vrlo popularan kao začin i namirnica, a popijena čašu prirodnog soka od đumbira svakog jutra će vam ojačati i očistiti vaš organizam.

Jača imunitet

Đumbir je prava bomba za imunitet! Ako te često hvataju prehlade i slično, učini uslugu svom telu i svakog jutra popij čašu zdravlja.

Prevenira rak

Brojna istraživanja su dokazala učinkovitost đumbira u borbi protiv raka i njegovoj prevenciji, a posebice raka jajnika.

Zašto je dobro jesti ukiseljeni đumbir?

Pomaže probavu

Đumbir je korisna namirnica svima koji pate od sindroma nervoznih creva. Smirit će neugodne simptome, a preporučuje se da ga konzumiraš u obliku čaja od đumbira ili soka od korijena.

Prevenira Alzheimerovu bolest

Svakodnevna konzumacija đumbira usporava starenje i odumiranje moždanih stanica, pa samim time i prevenira demenciju i Alzheimerovu bolest.

Olakšava kontrolu težine

Đumbir ima dvojako delovanje: s jedne strane, potiče veću proizvodnju želučane kiseline (brža probava), a s druge strane produbljuje osećaj sitosti i pomaže veće sagorevanje masnih naslaga.

Prirodni lek za policistične jajnike

Mišići se brže oporavljaju

Kod intenzivnih treninga mišići trebaju pomoć za brži i bolji oporavak. Tu uskače đumbir, koji ima snažne učinke upravo u tom polju. Najbolje deluje ako ga konzumirate ujutro i nakon samog treninga.

Kontrolira razinu glukoze

Đumbir pomaže u održavanju niske vrednosti glukoze, što je važno za kontrolu telesne težine, ali i energije.

Ukoliko ti varijanta soka ne odgovara, pokušajte jesti sušeni đumbir ili ga skuvajte - za čaj ili kao dodatak jelima.

2024 © - Vesti online