Nedelja 10.09.2017.
19:30
D. N. P. - Vesti

Policajca čudo spaslo od smrti

Tanjug
Policajci na mestu pucnjave

Prema nezvaničnim informacijama, Dženan K. je sa još nekoliko osoba sedeo u kafiću Podrum u momentu kad su dvojica policajca naišla trotoarom.

Uživa zaštitu moćnika

Novopazarci se u čudu pitaju kako je moguće da je Dženan K. uopšte boravio na slobodi i tako dobio priliku da puca na policajca. Građani veruju da ga štiti neko veoma moćan i da samo zbog toga nije iza rešetaka i plaše se da će, uprkos teškom zločinu koji je počinio, uskoro ponovo biti na novopazarskim ulicama.

- Bez ikakvog povoda, Dženan je izvadio pištolj i počeo da puca u policajce. Dragan Č. je pokušao da izvuče pištolj, ali metak ga je pogodio u stomak i on je pao. Drugi policajac nije znao odakle je pucano na patrolu, a morao je i da pomogne ranjenom kolegi, što je Dženan K. iskoristio i pobegao - saznaje se iz novopazarske policije.

Dragan Č. je hitno prevezen u novopazarsku bolnicu odakle je, posle ukazane pomoći, prebačen u Beograd. Njegovo zdravstveno stanje je sada stablno, a lekari su procenili da je samo čudom ostao živ.

- Ceo događaj snimljen je kamerama za video-nadzor s obližnjih kafića i banaka. Tokom noći osumnjičeni je uhapšen, a zajedno s njim privedeni su još F. S, E. Z. i R. F. koji su mu pomagali u skrivanju. Na saslušanju u policiji nije rekao motiv zbog koga je pucao u policajca - rekao je izvor iz policije.

Uhapšeni Dženan K. dobro je poznat policiji u Novom Pazaru. Potiče iz porodice koja ima kriminogenu prošlost i dosad je učestvovao u više revolveraških obračuna, tuča i drugih kriminalnih radnji.

Zbog pokušaja ubistva Novopazarca Emira Hadžimujovića (25), koji je ostao nepokretan, nedavno je u Višem sudu u Novom Pazaru osuđen na šest godina zatvora, nakon čega je pušten da na slobodi čeka pravosnažnost presude. Sudi mu se, takođe, i za pokušaj ubistva mladića N. J. iz Novog Pazara kojem je pištoljem polomio lobanju.

2024 © - Vesti online