Petak 20.10.2017.
05:30
Vestionline

Nećete verovati koji automobil je najkradeniji u Nemačkoj

pixabay.com
Tojotin SUV najkradeniji tip automobila u Nemačkoj

obednik je iznenađujući - kralj ove negativne tabele je off-road modela Toyota Land Cruiser. 

Automobili se kradu u celom svetu, a čini se da su lopovi uvek jedan korak ispred proizvođača automobila. To važi i za Nemačku - automobilsku supersilu Evrope. Prošle godine, tamo je u rukama lopova završilo 18 277 vozila. To je za 382 vozila manje nego 2015. godine, ali i dalje to je visoka brojka. Ukupna šteta, koju su osiguravajuća društva morala da plate, prošle godine iznosila je oko 300 miliona evra.

Acocijacija nemačkih osiguravajućih društava, GDV (Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft e.V.) napravila je listu najkradenijih automobila u Nemačkoj za 2016. godinu. Rangiranje je izvedeno kao procenat ukradenih automobila određenog modela na 1000 ugovora o osiguranju. Najnovije statistike pokazuju, da trend "crnog tržišta" u osnovi prati zvanično tržište automobilima.

Lopovi, odnosno njihovi klijenti, zainteresovani su za isto. Vlasnici mainstram modela, kao što su VW Golf, Opel Astra, Ford Fiesta... mogu da odahnu. Najvećem riziku su izloženi vlasnici premium brendova, i to posebno SUV modela.

2024 © - Vesti online