Nedelja 28.01.2018.
12:37 >> 13:18h
Vestionline

Federeru triler protiv Čilića za 20. Grend slem krunu

Tanjug/AP
Šesti put pokorio Melburn: Rodžer Federer

Švajcarac je sedmim plasmanom u finale nadmašio rekord Novaka Đokovića, a sa Srbinom i Rojom Emersonom sada ima po šest titula na prvom Grend slemu sezone. Ako je za utehu Hrvatu jedini je ove godine u Melburnu uspeo da namuči najboljeg tenisera u istoriji, da mu uzme čak dva seta. Do finala, Rodžer nije izgubio ni set.

Federer je sjajno servirao, imao 25 asova, bio skoro nepogrešiv u igri sa osnovne linije. Čilić je pokušavao agresivniom igraom da parira Federeru, što mu je u većem delu meča i uspevalo, ali je u ključnim trenucima grešio, dozvolio Rodžeru da uđe u pobednički ritam.

Već na startu meča, Rodžer je poveo 3:0, napravio dva brejka i rutinski poveo. Posle Marinovog izjednačenja u drugom setu, koji je dobio u taj-brejku - 7:5, u šestom gemu trećeg seta Rodžer pravi brejk i stiže do prednosti od 2:1 u setovima. To kao da je demoralisalo Čilića, koji je odmah na startu četvrtog seta izgubio svoj servis. Međutim, Hrvat se ne predaje, uspeva bez izgubljenog poena da dobije šesti gem, vrati se u igru. I to nije sve, Čilić pravi novi brejk, i dobija drugi set i izjednačuje na 2:2 u setovima.

U petom setu - drama na početku! U prvom gemu, Čilić propušta tri brejk lopte, a to Rodžer nemilosrdno kažnjva, osvaja gem i u narednom pravi brejk što je bio ključ trijumfa. Do kraja meča, Federer pravi i drugi brejk u setu i lako stiže do petog seta i šeste titule u Melburnu.

I sa 37 godine - Rodžer je magičan, veliki šampion! I pored trijumfa, Federer ostaje drugi na ATP listi, iza Rafaela Nadala, dok se Marin Čilič probio na treću poziciju.

2024 © - Vesti online