Četvrtak 08.02.2018.
08:26
Z. Marjanović - Vesti

Čačanski Majk Hamer

Tanjug
Mileta Petrović

Tom brojnom policijskom korpusu u Srbiji sada se pridružuju i samostalni detektivi, a jedan od samo 12 licenciranih detektiva koji osnivaju svoje privatne detektivske agencije, a biće ih, sasvim sigurno mnogo više u narednom periodu, jeste i Mileta Petrović, nekadašnji operativac Policijske uprave u Čačku koji je od MUP-a Srbije u oktobru prošle godine dobio službenu legitimaciju detektiva pod rednim brojem 12 po čemu je prvi privatni detektiv u Moravičkom, Zlatiborskom i Mačvanskom okrugu. Po dobijanju dozvole za rad Petrović je u Čačku osnovao Detektivsko-istražnu agenciju S.P.A.S.

Prema rečima Milete Petrovića, rad privatnog detektiva podrazumeva diskretno i stručno prikupljanje podataka, obradu i dostavljanje traženih informacija uz poštovanje brojnih zakona i propisa koji regulišu ovu oblast.

- Zainteresovanim klijentima mogu se pružiti usluge potrage za ukradenim predmetima, nestalim licima, rešavanje porodičnih problema u vezi sa narkomanijom, kockom i preljubom, otkrivanjem lica koja anonimno i protivzakonito prete našem klijentu, ali možemo prikupljati detaljne podatke o solventnosti poslovanja privrednih subjekata. Takođe, privatni detektiv može otkrivati lica koja izbegavaju krivično gonjenje, ali može prikupljati i dokaze za potrebe optuženih lica čime se olakšava njihova odbrana pred sudom - ističe Mileta Petrović, prvi privatni istražitelj i Zapadnoj Srbiji.

2024 © - Vesti online