Subota 10.02.2018.
13:05
Vestionline

Milivojević otvoreno: Za 30 godina smo imali tri rata, to nas je očvrslo

EPA/PETER POWELL
Očvrsla ga teška vremena: Luka Miolivojević

Zbog toga je privukao veliku pažnju u Engleskoj, a poznati dnevni list "Tajms" je sa njim uradio veliki intervju. Nekadašnji vezista Crvene zvezde, Olimpijakosa i Anderlehta je pričao o mnogim stvarima, a posebno se osvrnuo na teška vremena kroz koja je prolazila naša zemlja.

- Sećam se kada su ljudi u mojoj zemlji čekali u redovima da kupe hleb i dva litra ulja. Imao sam šest-sedam godina tada. Kunem se da je bilo tako. To vas nauči kako da poštujete mnoge stvari. Ja poštujem život, novac i porodicu, razume se. U poslednjih 30 godina moja zemlja je preživela tri rata i vi posle toga postajete jači, naučite kako da preživljavate. Ludo je proći kroz tri rata. Srbija se suočavala i sa bombardovanjem 1999. godine, to su mnogo teške situacije - rekao je Milivojević za Tajms.

On je objasnio podatak da je Srbija među najvećim izvoznicima fudbaera. Trenutno 460 srpskih igrača brani boje evropskih klubova.

- Ako se osvrnemo samo koju godinu unazad, videćemo da smo od vrhunskih igrača u Premijer ligi imali Nemanju Vidića, Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova... Sada su tu Dušan Tadić i Nemanja Matić. Srbija ima mnogo talentovanih igrača, samo je problem što nemaju dovoljnu finansijsku podršku. Danas u fudbalu mnogi prvo razmišljaju o novcu, kako da kupe dobre automobile, kako da ga potroše. Razmišljaju o trošenju novca pre nego što ga i zarade. To je pogrešna odluka, momci bi morali da idu korak po korak, kao što sam ja radio. Imamo generaciju fudbalera koja je 2015. bila omladinski svetski prvak i 15 njih je napustilo Srbiju. Doduše, neki su se i vratili - istakao je Milivojević.

2024 © - Vesti online