Ponedeljak 12.02.2018.
10:57
aljazeera.net, Vestionline

Beogradska premijera dokumentarnog filma "Džajić"

A. Čukić
Dragan Džajić

Fudbaler, predsednik, ali i zatvorenik...

Dečak iz Uba, legenda Crvene zvezde, osvajač titule prvaka Evrope i sveta Dragan Džajić otvorio je dušu i kroz film nas vodi pričom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Priča je to o čoveku koji je bio i fudbaler i tehnički direktor i predsednik kluba, ali i zatvorenik. Zato je jasno zašto na početku filma Džajić kaže: "Nije sve med i mleko. Ja sam to najbolje osetio."

Džajić je u filmu pokazao veliko poverenje u autora otkrivajući mu detalje o kojima ranije nije govorio.

Autor filma u produkciji Al Džazira Balkans jeste novinar Sabahudin Topalbećirević, producent je Sead Kreševljaković, a saradnik na scenariju novinar sportske redakcije Al Džazire Balkans Ibrahim Muratović.

Nagrada na Festivalu "Zlatibor"

Na 6. međunarodnom festivalu sportskog filma "Zlatibor" Topalbećireviću je za film o Džajiću dodeljena nagrada za najbolji film o sportskoj legendi, uz obrazloženje da je "hrabro začeprkao i po 'drugoj strani medalje' i doneo autentičnu bolnu priču o stradanju velikog asa u kovitlacu interesa vinovnika novokomponovanog društva".

Sabahudin Topalbećirević jedan je od najpoznatijih novinara i komentatora u Bosni i Hercegovini, koji je izveštavao sa najvažnijih sportskih manifestacija iz celog sveta.

2024 © - Vesti online